Lente-thee

Het is lente. Dat wil zeggen dat het langzaamaan warm genoeg is om zonder jas buiten te lopen en op je balkon/in de tuin te zitten, maar dat het nog niet zo warm is dat we smelten en we behoefte hebben aan ijsthee. Precies, lente. En in de lente is er vaak ook allerlei lekkere thee beschikbaar!

In de lente wordt het warmer en vaak hebben mensen dan behoefte aan frisse smaken, niet meer die zware kruiden van de winter. Zelf vind ik groene thee erg goed passen bij de lente, zeker als die versierd is met wat bloemblaadjes.

Veel theewinkels komen ook met speciale Lentethee. Zo kun je bij Simon Levelt een groene thee met jasmijn, citroengras, rozenblaadjes en goudsbloemen kopen. Bij Theexpress hebben ze ook verschillende soorten thee met het thema ‘lente’.

Naast groene thee vind ik ook frisse of bloemige kruidenthee vaak lekker in de lente. Een paar van deze theetjes zijn sowieso favoriet, maar ik merk dat ik ze in de lente toch sneller pak. Rooibos met frisse accenten (de African Sunrise van Simon Levelt is erg lekker), kruidenmelange met jasmijn of paardenbloem van AH, of een thee met citroengras erin. Ook zwarte thee met citroen kan ik in de lente (en de zomer) extra waarderen.

Wat ik in de lente overduidelijk minder kan waarderen is thee met gember of peper erin. Waar ik andere specerijen op een koude, regenachtige lentedag nog prima kan waarderen, lijken gember en peper (al wordt dat soms ook ‘spice’ genoemd) echt op mijn no-go-lijstje te staan in de lente. Ach, je moet iets afwijzen, toch? 😉

Welke thee drink jij extra graag in de lente?

19 gedachtes over “Lente-thee

  1. Naomi zegt:

    Gember vind ik nooit lekker. En het is bij mij al de tijd van alleen maar water. Lekker fris. Nog wel zo uit de kraan trouwens; pas als het écht warm wordt, zet ik een kan water in de koelkast.

    Like

  2. Hilde zegt:

    Gember peper en ook bijvoorbeeld kaneel zijn inderdaad verwarmende kruiden, eerder voor koudere maanden. Persoonlijk hou ik wel van de losse verse theesoorten van Dille en Kamille.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.