12 dingen die boekenliefhebbers herkennen

Als boekenliefhebber zijn er een aantal dingen die we (bijna) allemaal herkennen. Vandaag een lijstje dat dus eigenlijk een feestje is: een feest der herkenning!

Op zich ben ik ook tevreden met een zomer in een klein Nederlands dorpje aan de kust hoor. Of op een Waddeneiland. Of gewoon ergens waar ze zee en een schattig dorpje en een moord hebben die ik even moet helpen oplossen.

O, als boeken lezen je toch eens rijk zou maken…

Ja zeg kan iemand dit even gaan organiseren? Ik wil wel graag een winkel waar je lekkere thee to go kan halen in de roulatie. Die cocktailbar mogen ze dan skippen van mij 😉

Ik zie maar 1 probleem met dit plan: mijn TBR (of mijn wensenlijstje bij de bieb) past bij lange na niet in een koffer (nee ook niet in een hutkoffer). O, en ik mag van de bieb niet genoeg boeken meenemen om dit plan uit te voeren…

O, die boeken waar je zo heerlijk in kan verdwijnen dat je het liefst de hele nacht zou willen doorlezen… Ware het niet dat er ook nog dingen als ‘slaap’ nodig zijn.

Lezen is gewoon gezelliger met een kat op schoot!

Laten we eerlijk zijn: sinds de wereld een paar jaar terug in de fik stond is dit een stuk realistischer scenario. Dus het is gewoon verstandig om voorbereid te zijn. Dit is niet anders dan in de aanbieding een extra zak pasta of pak wc-papier kopen zodat je in geval van nood niet zonder komt te zitten!

Niet alleen vijf feitjes, maar ook vijf goede redenen om te (blijven) lezen!

Ken je die mop van die boekenwurm die boeken te kort kwam?
Nee, ik ook niet.

Voor iedereen die het hier mee eens is en in Nederland woont: teken even deze petitie! Onder andere Adriaan van Dis, Marion Pauw en ondergetekende gingen je al voor.

Hmm… Boekengodin klinkt op zich wel goed… Al zou ik boekenmuze ook wel leuk vinden, net als die godinnen/zangeressen/vertelsters in Hercules.

Moet ik nog uitleggen waarom ik dit wil??? 😉

5 gedachtes over “12 dingen die boekenliefhebbers herkennen

  1. Naomi zegt:

    Haha, ‘je buren zullen nooit klagen dat je boek te luidruchtig is’. Nee, maar bij een goede thriller klagen ze wel dat ik als lezer te luidruchtig ben, want dan zit ik te gillen op de bank;).
    Heerlijke lijst met herkenbare dingen!

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.