Thee uit de supermarkt: aanraders en afknappers

In de supermarkt is veel thee te vinden. Heel veel thee. Je kunt verdwalen tussen de soorten, smaken en merken, die vaak minstens een compleet schap van onder tot boven vullen. Niet zo vreemd dus dat je door de theedoosjes de thee niet meer ziet. Ik geef je vandaag mijn aanraders en afknappers van de verschillende theesoorten en -merken in de supermarkt.

Aanraders

Er zijn een aantal supermarkt-theetjes die ik graag haal, en die (onverwacht) lekker en goed van smaak zijn. Een van de grootste verrassingen is wat mij betreft de rooibosthee van de Lidl. Ja, echt, rooibosthee van de Lidl. Stevige smaak, lekker sterk. Prima thee, zeker voor de prijs (ongeveer 1 euro).

Nog zo’n aanrader die je niet zou verwachten: de Woezel & Pip Groene Thee Framboos Aardbei. Een lichte groene thee met een zachte fruitsmaak, erg goed van kwaliteit en smaak. Heel lekker en echt een aanrader. Deze thee is te koop bij Jumbo.

Twee kruidentheetjes die erg lekker zijn: de melange met paardenbloem van Albert Heijn en de ‘Even uitrusten’ (met kamille en passiebloem) van Pickwick (algemeen verkrijgbaar). Beide kruidentheeën bevatten geen cafeïne en hebben een licht zoete, bloemige smaak.

Een van de merken die me vaak wel goed bevalt: Clipper. Eigenlijk heb ik altijd wel een paar doosjes staan. De zwarte thee en groene thee zijn goed van smaak en kwaliteit, en de kruidenthee bevat lekker veel kruiden. Deze thee is vaak in de aanbieding, dus ik zou aanraden om ze dan te kopen.

De melange met jasmijn van AH en de Do the Detox van Lipton, beiden kruidenthee, zijn ook erg aan te bevelen. De jasmijnthee is zoet, sterk en bloemig en de Detox is fris van smaak.

En tot slot: de Even Opfleuren van Pickwick, een combinatie van groene en witte thee met framboos en rozenblaadjes. Deze thee is zacht en lichtzoet van smaak, en van rozengeur word je blij. Met recht een opfleur-thee dus!

Afknappers

Grootste afknapper vind ik de zwarte thee van de Lidl. Deze thee smaakt ontzettend chemisch en persoonlijk vind ik dit gewoon echt geen lekkere thee. Zeker in vergelijking met de ontzettend lekkere rooibosthee is dit een enorme afknapper.

De Pickwick Joy of Tea Spicy Chai vind ik ook een afknapper. Veel te pittig en verder weinig smaak. Dat was voor mij een gevalletje ‘eens maar nooit weer’.

Kaneelthee vind ik ook een afknapper. Thee met als enige versiering kaneel. Het smaakt altijd zo chemisch, welk merk ik ook probeer. Grappig genoeg vind ik thee waar kaneel een onderdeel is van de versiering (en er dus nog andere smaken bij zitten) vaak wel weer lekker.

Ook de meeste theesoorten met kurkuma vind ik niet lekker. Ik vind de kurkuma niets toevoegen en de thee krijgt een rare gele kleur. Die gele kleur gaat ook nogal in je servies zitten… Lang verhaal kort: thee met kurkuma vind ik geen succes.

En dat waren mijn aanraders en afknappers! Natuurlijk drink ik meer soorten thee dan alleen deze theetjes, maar de afknappers komen mijn huis niet meer in en de aanraders haal ik steeds weer. En dat wisselen we af met andere nieuwe thee (zowel uit de supermarkt als los). Want soms ontdek je nieuwe aanraders!

Wat is jouw favoriete thee uit de supermarkt?

10 gedachtes over “Thee uit de supermarkt: aanraders en afknappers

 1. Tjeerd Posthuma zegt:

  Ik heb sindskort ook de paardebloem ontdekt, weer eens wat anders dan groene thee met citroen wat ik normaal door de dag heen dronk. Fijn om een lijstje met nog meer alternatieven te hebben:)

  Like

 2. Ellen zegt:

  Ik vind de groene thee met citroen en citroengras van het merk Rioba (te koop bij Makro) heerlijk. Te koop in van die grote dozen van 100 stuks voor een paar euro’s.

  Like

  • Sandra zegt:

   Groene thee met ginseng van Zonnatura.
   Mmmm zacht maar toch fris, heerlijk de hele dag door.
   Verkrijgbaar bij alle grote supermarkten.

   Like

 3. Ria zegt:

  Ik begin elke werkdag met een Happy Mondays van Clipper. De rest van de dag drink ik bijna ook alleen Clipper, ook de Ginger & Turmeric (= Kurkuma 😉 )

  Daarnaast hebben we op het werk Tea of Life en daarvan vind ik de groene thee met citroen en gember lekker. Maar ik weet niet of die ook ergens in de supermarkt verkrijgbaar is.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.