Friday Five: Bruine boeken

Het thema van de Friday Five van deze week is ‘bruine boeken’. Vijf boeken met een bruine kaft of het woord bruin in de titel. Friday Five is een tag van Joost van NerdyGeekyFanboy. Iedere vrijdag staat er een ander thema of een andere kleur centraal.

Maar jemig, jongens, bruin? Ik vond de paarse boeken al lastig! Bruin is een lastige kleur, en wordt dus weinig gebruikt. Ik vermoed dat het zo lastig is omdat je liever niet wil dat je boek bekend staat als ‘die met de poepbruine kaft’. Vroeger, toen boeken nog in leer ingebonden werden, hadden veel boeken een bruine kaft. Misschien dat dat ook meespeelt bij de huidige kleurkeuzes, dat bruin vaak gezien wordt als ouderwets?

Oke, op zoek dus naar vijf bruine boeken… Expeditie bruin, de Bruine Boeken Queeste? Opvallend is dat veel fantasyboeken een bruine kaft hebben. Misschien omdat die lezers iets meer open staan voor de associatie met een oud boek?

bron: pluizenbol.nl

Schijnbewegingen van Floortje Zwigtman. Dit is een historische roman, onderdeel van een drieluik. Wie mijn blog langer volgt, weet dat ik behoorlijk fan ben van deze trilogie. YA, coming of age, LHBT, een combinatie van historie, (literaire) geschiedenis en soms ook thriller-achtige elementen. Adrian Mayfield leeft rond 1900 en is homoseksueel, iets wat strafbaar is in die tijd. Adrian komt terecht in de wereld van de illegale jongenshoeren, én in de kringen rondom Oscar Wilde.

Bron: Ramsj.nl

Het lied van de raaf van Per Nilsson. Dit is een boek van een Zweedse auteur. Het verhaal gaat over David en Tove. Hun moeder is verdwenen, en daardoor heeft David wat moeite met het vertrouwen van vrouwen. Terwijl ze door Zweden trekken om op de markt worst te verkopen, komen ze steeds andere mensen tegen, waaronder Ritva. Zij weet als eerste meisje/vrouw het vertrouwen van David te winnen. Maar als zowel zij als een jongen die David en Tove onlangs ontmoet hebben een zelfmoordpoging doen, gaat David op onderzoek uit. Hij komt erachter dat een man met een oog als een raaf vreemde lezingen geeft…

Bron: Atlas Contact

Kamers Antikamers van Niña Weijers. Op de bovenste verdieping, uitkijkend op een stadspark, woont een vrouw. Voor haar woonde er een kunstschilder op de verdieping, maar zij is schrijfster. Terwijl ze schrijft, buitelen heden, verleden en toekomst over elkaar heen. Wat is de werkelijkheid, en waarom zit deze dame als een personage in het boek van haar beste vriendin? En, nog belangrijker: laat die vriendin haar leven?

Bron: bol.com

Het Spel der Tronen van George R. R. Martin. Alleen als je onder een steen hebt geleefd ken je de naam Game of Thrones niet. Bijna iedereen kent de serie, al is het maar van horen zegen. Maar voordat Netflix de serie verfilmde, was er het boek. Of eigenlijk: de serie boeken. Dikke pillen met enorm veel tekst en uitleg. Zonder het boek was de serie nooit gemaakt. Dus als je echt een fan van de serie bent, geef je de boeken op zijn minst een kans 😉

Bron: bol.com

De Wetten van de Magie van Terry Goodkind. Ook dit is een fantasyserie, en bestaat uit maar liefst elf delen. Als Richard Cyper het verminkte lichaam van zijn vader vindt, blijkt dat een eeuwenoude voorspelling waarheid wordt. Tijdens een van zijn trektochten redt Richard vervolgens een jonge vrouw, Kahlan, van een stel moordenaars. Dat verandert zijn hele leven: magie doet zijn intrede in het Westland, met alle goede en slechte dingen die daarbij horen…

4 gedachtes over “Friday Five: Bruine boeken

  1. Naomi zegt:

    Wat grappig. Ik zag bruin en ik dacht juist: Daar zijn er veel van! Ik denk dat ik dit jaar toch al wel een stuk of drie bruine boeken heb gelezen. Maar ja, zal dan misschien toeval zijn. Het Zweedse boek klinkt trouwens erg goed.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.