Friday Five: Boeken die je tijdens de feestdagen zou willen krijgen

De Sint is in het land, Kerst komt eraan en langzaamaan wil iedereen weten: wat wil je hebben deze Sinterklaas/Kerst? Vandaag deel ik mijn Sinterklaas-lijstje met jullie (wij doen geen cadeautjes met kerst, enkel met Sinterklaas).

Nu heb ik vier leesboeken op mijn lijstje voor Sint gezet, dus het wordt vandaag een Friday Four 😉 En omdat ik natuurlijk nog niet weet waar de boeken precies over gaan, zal ik hier de beschrijving van de boekhandel plakken.

Dit is ons verhaal van Ashley Elston.

In dit moordmysterie is niets wat het lijkt. Niemand weet wat er is gebeurd die ochtend in River Point. Vijf jongens gingen het bos in, vier kwamen er terug. Iedereen heeft een motief, maar niemand praat. Kates bijbaantje bij de plaatselijke assistent-officier van justitie is niet bepaald spannend, totdat haar baas op de grootste zaak wordt gezet die hun stadje ooit gekend heeft. Iedereen heeft het over de jongens van River Point. Er is bewijs dat de jongens schuldig zijn, maar de officier van justitie wil dat de zaak in de doofpot wordt gestopt. Hij heeft zijn functie namelijk te danken aan hun machtige families. Kate heeft zo haar eigen redenen om de zaak op te willen lossen en laat het hier niet bij zitten. Maar kan ze de geheimen van de jongens ontrafelen zonder haar eigen geheimen te onthullen? Terwijl Kate gevaarlijk dicht bij de waarheid komt, wordt duidelijk dat niemand is wie hij lijkt. Als Kate niet snel ontdekt wie de echte dader is, komen er levens op het spel te staan… inclusief dat van haarzelf. Drama, suspense en onverwachte wendingen – een boek dat je niet meer weg kunt leggen! Riverdale en 13 Reasons Why meets John Grisham en Karen McManus.

Bron: Broese.nl

De Academie van Astrid Boonstoppel

‘Ze zijn slim, talentvol en grenzeloos ambitieus. En ze opereren vanuit de schaduw.’
Niemand weet wat er precies gebeurt tijdens een Academiejaar aan de exclusieve Recourt Academie voor meisjes. De alumni zwijgen als het graf. Eén ding is echter zeker: de studenten worden zonder uitzondering succesvol. Jaarlijks worden hooguit vijf studenten toegelaten tot de eliteschool van Frédéric en Isabella Recourt. De ambitieuze, talentvolle Em is een van die studenten. Ze kan niet wachten om haar grote voorbeeld, Isabella, in het echt te ontmoeten. Dit jaar is het begin van haar toekomst. Maar langzamerhand ontdekt ze dat de Academie vele geheimen kent…

Bron: Broese.nl

Sorta like a Rockstar van Matthew Quick

Amber Appleton woont samen met haar moeder in de schoolbus waarmee haar moeder overdag de kost verdient. Gelukkig is Amber een superster als het op optimisme aankomt. Maar dan zet een afschuwelijke gebeurtenis haar hele bestaan op losse schroeven. Zal Amber haar positieve, vrolijke zelf kunnen blijven? In dit inspirerende, hartverwarmende verhaal trekt een bonte stoet vrolijke figuren voorbij – ondanks de keiharde realiteit.

Bron: Broese.nl

Hoe ik per ongeluk een boek schreef van Annet Huizing

Een meeslepend verhaal en een schrijfcursus in één. Zilveren Griffel 2015! Katinka wil schrijfster worden. De verhalen komen zomaar op in haar hoofd. Maar ze weet niet goed hoe ze ze op papier moet zetten. Daarom trekt ze op een dag de stoute schoenen aan en klopt aan bij haar overbuurvrouw Lidwien, een beroemd schrijfster. Lidwien wil Katinka wel schrijftips geven, in ruil voor hulp in de tuin. Lidwien stelt Katinka allerlei vragen over wat lezen en schrijven voor haar betekent. Ze leert haar formuleren en vooral kijken, en Katinka schrijft en herschrijft haar leven. Want haar moeder is al jaren dood en haar vader is verliefd of heeft een midlifedinges. Of allebei. Ondertussen hoort Katinka steeds meer over het leven van Lidwien, dat óók de moeite van het opschrijven waard is. En terwijl er een bijzondere vriendschap ontstaat, leert Katinka iets over het leven en schrijft ze per ongeluk een boek. Wat Jostein Gaarder deed voor de filosofie, doet Annet Huizing voor het schrijverschap. In een bijzonder, ontroerend verhaal leert ze ook de lezer iets over het leven en over hoe je dat nou doet, een boek schrijven

Bron: Broese.nl

Welke boeken hoop jij van Sinterklaas te krijgen (of van de Kerstman, als je kerst met cadeautjes viert)?

Friday Five is een wekelijkse tag die georganiseerd wordt door Joost van NerdyGeekyFanBoy. Je vindt al mijn collega-Friday Five’ers hieronder, met hun blog!

12 gedachtes over “Friday Five: Boeken die je tijdens de feestdagen zou willen krijgen

  1. nerdygeekyfanboy zegt:

    De Academie en Dit is ons verhaal heb ik allebei gelezen, zeer toffe boeken! Ik hoop dat de Sint nog een mooi boek voor je heeft! Wij veranderen dit jaar en gaan nu juist cadeautjes doen tijdens kerst, dus ik wacht nog even af op een leuk cadeautje! 🙂

    Like

  2. Naomi zegt:

    Die eerste klinkt fantastisch! Ik hoop dat je die krijgt en er dan een recensie over plaatst;). Ik heb dit jaar geen lijstje, want iets met een C en geen heerlijk avondje daardoor. Ik ga nog wel wat Bijbelse dagboeken voor mezelf kopen in december.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.