De fijnste luisterboeken in Sinterklaastijd

Zijn de kinderen helemaal hyper en weten ze niet meer waar ze het zoeken moeten van alle opgekropte spanning rondom het 5-decemberfeest? Kunnen ze niet meer slapen omdat ze zo veel zin hebben in Pakjesavond? Dan hier de BookSomeTea-tip: zet een luisterboek aan en laat ze iets knutselen, bouwen of bakken. Tips nodig voor luisterboeken? Heb ik voor je!

Kolletje en Dirk: O, kom er eens kijken van Pieter Feller. Waar Kolletje ook naartoe gaat, ze neemt haar toversokken altijd mee. Want als ze die aantrekt en haar volledige naam zegt, gebeuren er wonderlijke dingen… Kolletje gaat samen met haar vriendje Dirk logeren bij tante Laetitia in het bos. Tante vertelt dat Sinterklaas daar wel komt, maar dat hij geen Pieten meer heeft. Wel prinsen en prinsessen. Een web-prinses, een boekprins en een paardenprinses… En alle kinderen die verkleed zijn als prins of prinses mogen Sinterklaas helpen. Kolletje en Dirk hebben wel verkleedkleren, maar geen kroontjes. Maar daar weten de toversokken van Kolletje wel wat op!
Dit luisterboek is beschikbaar in de app van Bibliotheek Online en Storytel.

Hoor wie klopt daar kinderen van Sesamstraat. Dit is iets heel bijzonders, want in de meeste landen mag Sesamstraat geen eigen verhalen uitbrengen. Toch mochten Bert en Ernie zo’n 35 jaar geleden een echt Nederlands feest vieren: Sinterklaas. Het verhaal is daardoor wel wat gedateerd, maar werkt met de echte stemmen van Bert en Ernie en het zit vol met leuke liedjes en de typische Sinterklaas-spanning. In combinatie met een kleurplaat of knutselwerkje is dit een prima uurtje (relatieve) rust en nostalgie.
Dit verhaal kun je terugvinden op YouTube, of luister het via het onderstaande filmpje.

Het verhaal van Sinterklaas uit De Gouden Boekjes. Dit verhaaltje gaat in op de achtergrond van het Sinterklaasjournaal, en legt uit hoe het verhaal, het feest én de bijbehorende figuren in de loop van de tijd veranderd zijn. Een mooi verhaaltje wat heden en verleden combineert en ingaat op de veranderingen rondom het Sinterklaasfeest (en dat die van alle tijden zijn). Voorgelezen door Sinterklaas 😉 .
Dit verhaal kun je terugvinden op YouTube, of luister het via het onderstaande filmpje.

De heerlijkste 5 december in vijhonderdvierenzeventig jaar van Annie M. G. Schmidt. Sinterklaas is samen met zijn Pieten onderweg naar Nederland, maar dan komen ze in een storm terecht en vergaat de boot! Sint en de Pieten worden gered, maar alle cadeautjes, chocoladeletters en pepernoten liggen op de bodem van de zee. Nu kan het Sinterklaasfeest niet doorgaan. Of toch wel?
Dit verhaal is te beluisteren via Storytel. Het is geschikt voor wat oudere en dappere kinderen, want het is wel een heel erg spannend verhaal.

5 gedachtes over “De fijnste luisterboeken in Sinterklaastijd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.