Bijzondere Bibliotheekverhalen

Op Instagram kwam ik een aantal bijzondere verhalen uit/over bibliotheken van de hele wereld tegen. Vandaag deel ik er een aantal met jullie!

Dit is zo cool! Niet dat de boeken weggegooid worden natuurlijk, maar dat de vuilnismannen een soort Tweede Leven-bibliotheek zijn begonnen!

Ik vind dit ook wel een mooi concept. Zeker in een omgeving waar veel mensen wonen die niet veel te besteden hebben kan dit een enorme uitkomst zijn! Daarnaast is het ook nog eens hartstikke duurzaam, want in plaats van dat er bij 50-500 mensen iets in het berghok of de schuur staat te verstoffen (laten we eerlijk zijn, hoe vaak per maand heb je je gereedschapsset nou echt nodig?) staan er twee in de bibliotheek, die meteen ook een heel stuk vaker gebruikt worden dan de minimaal 50 exemplaren die op de verschillende zolders liggen.

Sowieso vind ik dat je niet moet eten in de bibliotheek (afgezien van een kauwgompje of een sabbelsnoepje ofzo), maar als sommige mensen overtuigd moeten worden door het beeld van kwaadaardige mieren die de wereld overnemen: bij deze!

Deze had ook bij mijn ‘anekdotes in de bibliotheek’-serie gepast, maar ik heb hem vandaag even hier neergezet. Want schattigheid is enorm goed voor mensen, en ik kon geen schattiger verhaal vinden dan dit om deze blogpost mee af te sluiten.

4 gedachtes over “Bijzondere Bibliotheekverhalen

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.