Een weekeind vol boeken en thee

Ik ben, met name fysiek, erg moe. Ook mentaal ben ik toe aan wat rust. En omdat ik door al die christelijke feestdagen wat extra vrije tijd heb, heb ik besloten om mijn weekend helemaal vol te gooien. Vol met boeken en thee!

Ik begin op vrijdag met uitslapen, en terwijl ik mijn haren was (lang dik haar, duurt lang) zet ik een luisterboek aan. Omdat je met al dat water niet alles meekrijgt, kies ik voor een bundel columns (dan maakt het niet uit als je een stukje mist). In mijn pyjama (hé, je doet het goed of je doet het niet) ontbijt ik en tik ik de eerste stukjes voor deze post (hoera voor de app).

Daarna nestel ik me met een kop thee op de bank. Voor nu is het Blue Fruits van Lipton. Het boek is De Villa van Ruth Kelly. Ik ben daar een paar dagen geleden in begonnen en verwacht dat ik het vandaag wel uit krijg.

Het is inmiddels tijd voor de lunch, en omdat ik wil blijven lezen en niet heel veel trek heb, besluit ik een snackjes-lunch te maken. Ik kook twee eieren hard, pak wat crackertjes en rauwkost. Erbij een kop witte thee met rozen en vanille van ah.

Na de lunch maak ik een potje losse thee, met mijn percolatortje. Raspberry & Rose van Simon Levelt deze keer.

De Villa is uit, en het is onderhand tijd voor het avondeten. Ik type mijn eerste gedachten uit in de app van Jetpack, zodat dat ‘uit mijn hoofd’ is. Daarna maak ik pasta, en tijdens het eten kijk ik Death in Paradise. Toevallig draait het plot om een auteur en auteurschap – en zo vinden de boeken me zelfs tijdens het eten.

Vrijdagavond kijk ik altijd een detective, dus nu ook. Ik heb er een kop rooibos met citrus bij, en wat lekkers (hallo het is vrijdagavond).

Zaterdag. Ik slaap weer uit, en na het ontbijt nestel ik me weer op de bank. Vandaag begin ik in het tweede deel van de Fourth Wing-serie: Een ijzeren vlam van Rebecca Yarros. De thee is Earl Grey van Clipper.

Na zo’n 80 bladzijden en zes hoofdstukken ben ik even toe aan iets anders. Deze serie is een emotionele rollercoaster, en ik merk dat ik dat moet doseren nu. Dus ik besluit om thee te maken (zwarte bosvruchten van Theexpress) en een poosje op de switch te gaan spelen. Hogwarts Legacy doet me meestal wel goed, dus ik verwacht nu ook.

Na het avondeten (pizza!) en nog een hoofdstuk in m’n boek is het tijd voor mijn crea-avond. Ik heb op de KreaDoe steentjes gekocht om te mozaïeken en die zitten allemaal door elkaar in een zak. Ik besluit ze te sorteren met een luisterboek aan. De thee is Rooibos tropische mango van Theexpress.

Zondag. Opnieuw slaap ik uit, en na het ontbijt nestel ik me weer met mijn boek op de bank. Ik drink een kop appel-kaneelthee van AH. Ik ben nog steeds bezig in Fourth Wing, en het verhaal lijkt emotioneel gezien in iets rustiger vaarwater te komen.

Als lunch doe ik opengesneden Turks broodje (zo’n kleintje, niet dat mega-ding dat ook een pizza kan zijn) met wat kaas onder de grill. Ik maak ook een potje thee: Sun of Heaven van Tree of Tea.

Ik ga helemaal in mijn boek op. Ik snaai tussendoor wat rauwkost en maak een kop soep, maar het grootste deel van de middag en avond breng ik lezend door. In de avond drink ik muntthee van Picnic en knabbel wat nootjes op. Tegen de tijd dat ik naar bed ga en dit weekend vol boeken en thee afsluit, ben ik op bijna een derde van het boek (dat zo’n 800 pagina’s telt).

6 gedachtes over “Een weekeind vol boeken en thee

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.