Thema van de week: Storm

Afgelopen week hebben we veel storm, harde wind, Code Oranje en nog meer van dat soort dingen gehad. Wat voor boek(en) en wat voor thee past daar nou bij?

Boeken

De Storm van Krystyna Kuhn. Dit is een thriller die speelt op een kostschool in Canada. Het is het derde deel in de serie De Vallei, en er breekt een gigantische sneeuwstorm uit. Niet iedereen overleeft de storm – of is dat maar schijn? Dit boek is extra leuk om deze periode te lezen omdat juni de Maand van het Spannende Boek is. En geloof me: dit boek is bloedstollend spannend.

Harry Potter en de Vuurbeker van J. K. Rowling. In het vierde deel van de Harry Potter-serie begint het schooljaar in de stromende regen. Tel daarbij op dat er behoorlijk turbulente gebeurtenissen zijn en Harry onder andere moet zien te overleven in een koud meer en een betoverd doolhof, en je weet dat dit een boek is wat past bij stormachtig weer.

Een oud Baantjer-boek. Voordat Peter Römer het schrijven van de boeken overnam, regende het vaak tijdens het oplossen van de moordzaken. De Cock mijmerde dan over de tegenstelling tussen Amsterdam en Parijs of Venetie, omdat de laatste twee steden mooi zijn in de zon “maar Amsterdam was op zijn mooist als het regent”. Ook veel tochtjes in de auto zijn in de regen, waardoor De Cock onderuit zakt in zijn stoel en zijn hoedje over zijn ogen trekt “om aan het hypnotiserende gezwiep van de ruitenwissers te ontsnappen”.

Thee

Herfststorm van Pickwick. Het mag dan geen herfst zijn, het stormt wel. Daarbij regent het behoorlijk en wordt je van een dergelijke regenbui ook behoorlijk nat. Dus dan ben je wel toe aan een kop sterke verwarmende thee. De thee van Herfststorm is vrij zwaar en bevat vanille, twee dingen waardoor de thee goed past bij stormachtig weer – en dus perfect bij deze week.

Rooibos voor bij de Open Haard van Theexpress. Dit is een kruidenthee met onder andere rooibos, kaneel en amandel. Kaneel en rooibos hebben een verwarmend effect, en amandel geeft de thee een bijzondere combinatie van zoetheid en een bittertje. Dit maakt dat het een fijne thee is om te drinken bij stormachtig weer.

3 gedachtes over “Thema van de week: Storm

  1. Joany zegt:

    De Vallei-reeks vond ik echt geweldig. Ik heb elk vertaald deel verslonden een baal nog altijd gruwelijk dat de rest van de reeks niet is uitgegeven in het Nederlands. Nu kom ik er nooit achter hoe de vork in de steel zit. Het zou zomaar kunnen dat ik hierdoor zo afknap op series. Pure angst dat ze stoppen voordat ze helemaal zijn verschenen 😅

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.