Anekdotes in de bieb

Soms maak je in de bibliotheek hele leuke, lieve of grappige dingen mee. Dingen die te leuk zijn om niet te delen. Daarom vertel ik ze in deze blogpost. Alle drie situaties die ik vandaag beschrijf hebben echt plaatsgevonden, in de dependance van de bibliotheek bij mij in de wijk.

De eerste situatie was redelijk recent. De bibliotheek zit boven in het buurthuis, en je moet met de trap of met de lift om bij de bibliotheek te komen (en deze weer te verlaten). Ik zag een jonge moeder met een klein jongetje, ik schat hem 2,5 jaar. Dit jongetje had duidelijk net geleerd hoe hij de trap op en af moest klimmen. En hij had ook net een heel erg leuk boekje uitgezocht bij de bibliotheek. Een boekje dat zo leuk was, dat hij niet kon wachten met lezen. Dus wat doet jongetje: hij slaat het boekje open, legt het bovenaan de trap neer, klimt een tree omlaag en probeert al lezend in het boekje de trap af te klimmen. Een ware boekenwurm in de dop!
(Moeder bleef in de buurt, hield haar zoontje in het oog, maar liet hem lekker al lezend de trap af klimmen)

De tweede situatie is van een paar jaar geleden, in dezelfde bibliotheekvestiging. Ik liep tussen de kasten, zocht in alle rust wat boeken uit. Een moeder en haar zoon (hij was een jaar of 14) kwamen de bibliotheek binnen. Moeder had duidelijk bedacht dat zoon (meer) moest gaan lezen, en vroeg vrij luid aan de bibliotheekmedewerker welke boeken geschikt waren. “Maar geen boeken met seks erin hoor, dat wil ik niet hebben”. Bibliotheekmedewerker liet de kasten zien waar ze de boeken voor 14 jaar en ouder kon vinden. Moeder keurde eerst ieder boek, voordat ze het aan zoon gaf. Om het boek vroeg ze nog een keer extra “of er geen seks in zat, want daar was hij nog niet aan toe”. Dit ging niet heel discreet, en ik denk dat hierna de hele bibliotheek wist dat moeder vond dat haar zoon nog geen boeken met seks erin mocht lezen. De zoon ging overigens steeds meer sloffen gedurende dit bibliotheekbezoek. Het kan bijna niet anders dan dat hij zich doodschaamde. Maar stiekem moest ik lachen, en vond ik vooral de moeder bijzonder.
(Mocht jij de jongen zijn die dit is overkomen: ik ga graag een keer met je naar de bieb om samen een stapel leuke boeken uit te zoeken. Zonder geroep over seks. Erewoord)

De derde situatie is ook vrij recent geweest, en is vrij kort. Opnieuw een klein jongetje, ander klein jongetje dan in de eerste situatie. Het jongetje stapte de bieb in, en zei vrolijk ‘zo, daar zijn we weer!’. Hierna ging hij vrolijk boekjes uitzoeken. Duidelijk een gevalletje ‘ik kom hier heel graag!’. En dat zie ik dan weer heel graag 😉

En dit waren de drie anekdotes die ik deze keer wilde delen. Heb jij wel eens iets liefs, grappigs of schattigs meegemaakt in of rondom de bieb?

11 gedachtes over “Anekdotes in de bieb

  1. Naomi zegt:

    Heerlijk, deze anekdotes. Ik denk dat ik me in de bieb prima een dagje zou kunnen vermaken met alleen maar andere mensen kijken:).
    En eh…dat jongetje op de trap is herkenbaar. Ik ben weet ik het hoeveel keer (tot grote angst van mijn ouders) met een open boek in m’n handen de trap op en af gelopen.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.