Friday Five: de eerste vijf boeken die je op je blog besprak

Iedere vrijdag organiseert Joost van NerdyGeekyFanboy de Friday Five, een tag waarbij verschillende boekenbloggers 5 boeken noemen binnen een thema. Deze keer is het thema door mij bedacht (alweer!): de eerste vijf boeken die je op je blog besprak.

De eerste vijf boeken die ik op mijn blog besprak… Ik begon in januari van dit jaar met dit blog. Nog heel stilletjes, en vooral om een werkritme te kunnen behouden (ik was op dat moment werkloos, inmiddels heb ik weer een baan, joepie!). Helaas brak ik eind januari mijn arm, waardoor het bloggen even stil kwam te liggen. Maar gelukkig kon ik na een aantal weken het bloggen weer oppakken. Begin maart maakte ik wereldkundig dat ik dit blog bestond en sindsdien verschijnt er drie tot vier keer per week een blogpost online.

Het allereerste boek wat ik op dit blog besprak was Koninginnen van Kendare Blake. Een fantasyverhaal dat zich afspeelt op het eiland Fennbirn. Drie zusjes, Katherine, Arisnoe en Mirabella, moeten op leven en dood vechten om de koningin van het eiland te worden. Mirabella lijkt de gedoodverfde koningin, maar Katherine en Arisnoe geven zich niet zomaar gewonnen…

Het tweede boek wat ik op mijn blog besprak, is Slaves 1: Raven van Miriam Borgermans. Een dystopische roman die zich afspeelt in de toekomst. De wereld is verdeeld in Slaven en Vrijen, en we lezen mee met Raven, een slaaf die wordt verkocht aan een Genoot, een hoge Vrije. Maar dan wordt de meester van Raven vermoord, en Raven is de hoofdverdachte.

Ik besprak ook twee boekenfenomenen, namelijk Tijdsdocumenten. In die blog noemde ik onder andere Simon vs. De verwachtingen van de wereld en Zoektocht in Katoren. Daarnaast besprak ik ook het Hungergames-effect: hoe de trilogie ‘de hongerspelen’ de weg vrij heeft gemaakt voor een heleboel andere boeken die anders in het verdomhoekje terecht waren gekomen.

Het derde boek wat ik op mijn blog besprak was Winterhuis Hotel van Ben Gunterson. Een leuk boek voor kinderen vanaf 9 jaar waarin Elizabeth naar een hotel wordt gestuurd. In dat hotel ontmoet ze een jongen van haar leeftijd waarmee ze samen raadsels oplost.

In mijn eerste Friday Five noemde ik ook een paar boeken, onder andere Optimisme is Dodelijk van Susin Nielsen en Paaz van Mirthe van der Meer. In mijn tweede Friday Five ging het over historische romans, daarin noemde ik onder andere Kruistocht in Spijkerbroek van Thea Beckman en Met de Noorderzon van Jennifer Donnelly.

Het vierde boek wat ik besprak op mijn blog was Een van ons liegt van Karen McManus. Een jongerenthriller in Agatha Christie-stijl (beperkt aantal verdachten, veel verwarring zaaien) waarbij vijf jongeren in een klaslokaal zitten en er maar vier levend uit komen. Wie heeft Simon vermoord?

En het vijfde boek wat ik op mijn blog besprak was het eerste deel uit de Nevermoor-serie. Dit was niet zo zeer een recensie, eerder een beschouwing. Ik ben namelijk van mening dat Nevermoor de nieuwe Harry Potter is, en in die blogpost leg ik uit waarom.

3 gedachtes over “Friday Five: de eerste vijf boeken die je op je blog besprak

  1. Naomi zegt:

    Leuk! We zijn ongeveer tegelijk begonnen met bloggen. Ook nog om ongeveer dezelfde reden;). En ik zie dat er in ieder geval eentje tussen zit die ik dankzij jouw blog inmiddels ook heb gelezen.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.