Friday Five: favoriete bookish goodies

Iedere vrijdag organiseert Joost van NerdyGeekyFanboy de Friday Five, een tag waarbij verschillende boekenbloggers 5 boeken of boekgerelateerde dingen noemen binnen een thema. Deze keer is het thema: ‘bookish goodies’.

Over het thema van deze week heb ik even na moeten denken, aangezien de meeste ‘bookish goodies’ die ik heb Harry Potter-spulletjes zijn. En nu kan ik die natuurlijk allemaal opnoemen, maar dat wordt een beetje saai… Ik heb geen bookstagram en de meeste foto’s op mijn blog maak ik niet zelf, dus het is niet zo dat ik diverse kleine spulletjes heb om mijn foto’s op te leuken. Maar na enig nadenken kwam ik toch op wat verschillende bookish goodies waar ik erg blij mee ben.

Mijn Harry Potter-collectie. Ja, ik ga er toch mee beginnen: ik heb een flinke verzameling Harry Potter-spulletjes. In mijn collectie onder andere de kleurboeken, de films, de computerspelletjes, een Tijdverdrijver, een Snaai-armbandje, een Dobby-knuffel, een verander-mok van de Sluipwegwijzer en de toverstaf van Hermelien.

Boekverfilmingen. Ik vind het leuk om boekverfilmingen te kijken, en heb dan ook de nodige dvd’s van verfilmde boeken. Vooral kinderboeken vind ik leuk. In mijn verzameling zitten onder andere De Zevensprong, Otje, Pluk van de Petteflat, Max Havelaar, Minoes, De Tweeling, The Help en uiteraard de Harry Potter-films.

Quotes uit boeken. Dit is iets wat ik vooral online verzamel: quotes uit boeken die ik mooi vind. Verschillende uitspraken van Perkamentus, maar bijvoorbeeld ook uit The Help, of quotes van auteurs over boeken.

Plaatjes van bibliotheken en leesplekjes. Nog iets wat ik vooral online verzamel: plaatjes van mooie bibliotheken en fijne leesplekjes. Mensen die een hele kamer hebben gewijd aan boeken, of waar een hele muur vol boeken is gebouwd met in het midden een raam met een vensterbank waar je echt in kunt zitten.

Boekige knutselprojecten. Ik noemde eerder al mijn Harry Potter-kleurboeken. Niet alleen heb ik die kleurboeken, maar ik heb ook kleurplaten waar ‘gewoon’ een bibliotheek op staat. Daarnaast heb ik ook een diamond painting liggen met een fantasy-bibliotheek. Ik wil uiteindelijk een muur in mijn huis volhangen met een aantal knutselprojecten, en ja, daar zullen ook een paar van mijn boekige knutselprojecten tussen komen te hangen.

3 gedachtes over “Friday Five: favoriete bookish goodies

  1. Celine zegt:

    Wat leuk! Er zijn inderdaad echt prachtige quotes en ohh, al die mooie leesplekjes!😍😍
    Die muur gaat er denk ik erg leuk uitzien.
    Heb je toevallig nog tips voor leuke boekige knutselprojecten?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.