Waarom de herfst fijn is voor theeliefhebbers

De dagen worden korter, de nachten langer. Het is niet meer zo heet, er valt meer regen en het waait harder. De bladeren aan de bomen verkleuren en langzaamaan raakt de grond bedekt met een tapijt van rode, bruine en gele blaadjes. De eikels en kastanjes vallen tussen de gekleurde bladeren op de grond, klaar om door enthousiaste kinderen (en volwassenen) opgeraapt en mee naar huis genomen te worden. Het is herfst, en dat merk je aan alles.

Als je van thee houdt, is de herfst een fijn seizoen. Je thee blijft niet meer eindeloos lang heet zoals in de zomer en het is niet meer zo dat je eigenlijk beter ijsthee kunt drinken omdat je van thee het alleen maar nog heter krijgt. Er komen nieuwe theesmaken uit bij de supermarkt, en je kunt lekker opwarmen aan een kop thee, bijvoorbeeld als je thuiskomt na een lange herfstwandeling of na een fietstocht vanuit school of werk. Hoe fijn is het dan om een lekker warm kopje thee te drinken?

Daarnaast komen er in de herfst vaak nieuwe smaken/varianten thee uit. Juist omdat mensen in de herfst en winter meer thee drinken. Ook zijn deze theeën vaak wat zwaarder dan de thee de reguliere soorten thee. Er wordt meestal gekozen voor een sterke thee met wat zoete accenten (van bijvoorbeeld appels, kaneel of vanille). Zelf hou ik van dit soort thee, lekker sterk en zoet.

Bron: Pinterest

Ook fijn voor een theeliefhebber in de herfst: knus op de bank zitten, al dan niet met de verwarming aan, en dan genieten van een kopje thee terwijl buiten de regen tegen de ruiten slaat of de wind om het huis giert. En jij zit lekker warm binnen, met je kopje thee… Heerlijk toch?

En stel je eens voor: je bent kletsnat geworden in de regen, je komt thuis, trekt snel droge kleren aan en ondertussen kook je alvast water, voor het allerlekkerste kopje thee van de dag: je favoriete thee, perfect gezet, en je kunt er extra lang van genieten omdat je je handen opwarmt aan de kop (en je dus heel lang de heerlijke geur van de thee kunt inademen). Hoeveel fijner wil je het hebben?

Bron: Pinterest

Happy Herfst!

4 gedachtes over “Waarom de herfst fijn is voor theeliefhebbers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.