Leuke schoencadeautjes voor een theeliefhebber

O, kom er eens kijken, wat ik in mijn schoentje vind… Het kan lastig zijn om voor een theeliefhebber een origineel, leuk en klein cadeautje te vinden dat qua formaat en prijs in de schoen past. Wellicht kun je hieronder wat inspiratie vinden!

  • Een thee-ei. Ja, de ontvanger van dit cadeautje zal vast wel een thee-ei hebben. De meeste theeliefhebbers hebben namelijk wel een thee-ei in huis. Maar ik heb het over een bijzonder thee-ei. Een speciaal thee-ei, iets wat echt bij de ontvanger past. Geloof me, er zijn zo ontzettend veel leuke thee-eieren te vinden: in de vorm van een badeendje, een huisje, bloemen, een robot, nijlpaard, dinosaurus… Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een thee-ei van. Zoek dus iets leuks uit, iets wat echt bij iemand past.
  • Een klein zakje thee. Dit is wellicht een inkoppertje, maar veel theeliefhebbers maak je blij met thee. Kies dus een klein zakje losse thee uit in een smaak die bij de ontvanger van je cadeautje past. Bij onder andere Simon Levelt en Theexpress kun je proefzakjes thee kopen, waardoor je iets speciaals uit kunt zoeken. Of stel een klein pakketje met verschillende smaken/soorten thee samen, ook leuk!
  • Een blikje of potje om thee in te bewaren. Losse thee komt meestal in plastic of papieren zakjes. Deze zakjes zijn lastig in het gebruik, en gaan relatief snel stuk. Een mooi blikje of potje kan dat probleem oplossen.
  • Zakjes voor losse thee. Een thee-ei is economischer en beter voor het milieu, maar theezakjes waar je losse thee in doet zijn handiger. Zeker als de thee vrij fijn van structuur is kan een theezakje handig zijn: je krijgt dan geen theegruis in je kopje.
  • Een lepel om de losse thee mee in een thee-ei/theepot/theezakje te scheppen. Zelf heb ik 1 speciale lepel om losse thee mee op te scheppen. Hierdoor weet ik zeker dat ik altijd evenveel thee gebruik, waardoor mijn thee altijd dezelfde sterkte heeft.
  • Een theetipje. Dit is een klein schoteltje, soms in de vorm van een theepot of theekopje, waar je je gebruikte theezakje of thee-ei op kunt leggen. De meeste theeliefhebbers hebben hier nooit genoeg van.
  • Een theezakje-klemmetje. Voor de theeliefhebbers die graag thee uit een zakje drinken is dit heel handig: een soort schuifje wat je op je theekopje of -glas kunt zetten en waar je het draadje van je theezakje omheen kunt wikkelen. Ook heel geschikt voor mensen die vaak theevisite hebben, want deze klemmetjes hebben vaak verschillende kleuren. Meestal hebben ze de vorm van een slakje of een konijntje.
  • Een dekseltje voor op een theekopje. Er zijn speciale dekseltjes te koop voor op theekopjes en theeglazen. Hierdoor koelt je thee minder snel af. Zeker voor mensen die hun thee graag sterk en warm drinken is dit een uitkomst.
  • Een theebloem. Een theebloem bestaat uit groene theebladeren en een of enkele bloemen die op een speciale wijze bij elkaar gebonden zijn. Als je de theebloem in heet water gooit, ontvouwt er zich een mooie bloem in je theepot. Een soort spektakel-thee dus. Let op: dit is vooral leuk als de ontvanger een glazen (lees: doorzichtige) theepot heeft.
  • Een zelfgemaakte sleutelhanger met een thee-thema. Dit is natuurlijk een superleuk en heel erg persoonlijk cadeautje: koop een of enkele hangertjes met een thee-thema en maak die vast aan de ring van een sleutelhanger. Op deze manier heeft je ontvanger een uniek cadeautje, en de extra tijd en liefde die je in het maken stopt zijn goud waard.

Welk cadeautje zou jij graag willen ontvangen?

3 gedachtes over “Leuke schoencadeautjes voor een theeliefhebber

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.