Friday Five: de mooiste boekige momenten van 2019

Iedere vrijdag organiseert Joost van NerdyGeekyFanBoy een Friday Five. Verschillende boekenbloggers zetten binnen een bepaald thema 5 boeken centraal. Deze keer is het thema ‘de mooiste boekige momenten van 2019’. Zeer toepasselijk, aangezien dit de laatste Friday Five van 2019 is.

Het eerste mooie boekige moment is toch echt wel de lancering van mijn blog! Mijn allereerste blogpost verscheen op 9 januari 2019. Sinds maart van dit jaar komt er minimaal 3 keer per week een blogpost online. Wat begon als een manier om bezig te blijven en een werkritme te behouden, is uitgegroeid tot een ontzettend leuke hobby.

Een ander mooi boekig moment was dat ik werd uitgenodigd om, als trouw lid van de bibliotheek, de Nieuwe Bibliotheek op de Neude te komen bekijken. De Bibliotheek Utrecht heeft haar trouwe leden uitgenodigd om een speciale rondleiding te krijgen door de Nieuwe Bibliotheek. Tijdens deze rondleiding konden we zien hoe ver men op dat moment was met de verbouwing en herinrichting van het oude postkantoor. Ik vond het een enorme eer om op deze manier te worden uitgenodigd en om dit te mogen zien.

Een ander hoogtepunt voor mij is als de verlengde uitleentijden en ruimere leenlimiet bij de bibliotheek in gaat. Ieder zomer mag je hier in de regio extra veel en extra lang lenen. Ik ‘plunder’ dan de bibliotheek, en maak daar ook echt een uitstapje van. Ik ga naar een andere bibliotheek-vestiging dan normaal en ik trakteer mezelf op een kopje thee in de stad… Voor mij is dat echt een uitje, en ik geniet enorm van het uitzoeken van een grote stapel boeken.

Nog iets waar ik enorm van kan genieten: een boek ‘even’ in een dag (of een weekeind) uitlezen. Dat is dit jaar gelukt met een aantal boeken. Vaak is het een combinatie van een niet te dik boek (900 pagina’s lukt me niet in een dag of weekeind), een vlotte of in ieder geval snel leesbare schrijfstijl (begrijp me niet verkeerd: ik kan enorm genieten van mooie taal, maar ik moet er wel voor in de stemming zijn) en of mijn eigen hoofd niet te vol zit met andere dingen. Mijn volledige aandacht kunnen geven aan een verhaal, dat is voor mij een heerlijke situatie.

En tot slot, iets wat altijd een mooi boekig moment is: als ik een boek koop of krijg. Dus iedereen die mij een boek of boekenbon gaf in het afgelopen jaar: bedankt! Ik geniet er oprecht van.

2 gedachtes over “Friday Five: de mooiste boekige momenten van 2019

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.