Friday Five: personages waar je BFF’s mee zou willen zijn

Friday Five is een tag die bedacht is door Joost van NerdyGeekyFanboy. Iedere vrijdag zetten diverse bloggers vijf boeken binnen een thema centraal. Deze keer is het thema bedacht door Joany van Craving Pages: personages waar je BFF (Best Friends Forever) mee zou willen zijn.

Het eerste personage wat me te binnen schiet bij dit thema: Hermelien (goh, wat een verrassing – die zag vast niemand aankomen 😛 ). Hermelien is slim, betrouwbaar, loyaal en trouw. Dingen die ik zeer waardeer in een vriendschap.

Nog iemand met wie ik wel vriendinnen zou willen zijn: Cia uit de trilogie De Test. Cia is wat stoerder dan Hermelien, maar ook slim. Daarnaast heeft Cia een goeie intuïtie, is ze ambitieus, eerlijk en loyaal aan zichzelf.

Ook Skeeter uit The Help zou ik graag tot mijn vriendinnen rekenen. Skeeter vecht voor iets wat ze onrechtvaardig vindt (hoe de Afro-Amerikaanse mensen behandeld worden). Hierbij gaat ze dwars tegen de heersende normen in, en stoot ze veel mensen voor het hoofd. Maar omdat ze weet dat het doel waar ze voor vecht zo goed is, neemt ze die risico’s voor lief. De strijd tegen onrechtvaardigheid die Skeeter voert spreekt me erg aan, en dat vind ik ook een goede eigenschap van haar.

Een jongen waar ik BFF mee zou willen zijn is Simon Spier uit Simon vs de Verwachtingen van de Wereld (Love, Simon). Waarom? Omdat we een aantal dezelfde hobby’s hebben (toneel, Harry Potter) en omdat het me een trouwe vriend lijkt.

En tot slot zou ik graag bevriend willen zijn met Miss Marple. Lekker samen handwerken en mysteries oplossen onder het genot van een kopje thee. Lijkt mij een prima combinatie. Daarbij is Miss Marple ook slim, vindingrijk en is ze ‘streetwise’, nog voor dat het woord bestond.

Met wie zou jij bevriend willen zijn?

PS: kijk ook eens bij de andere Friday Five’ers!

Een gedachte over “Friday Five: personages waar je BFF’s mee zou willen zijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.