Friday Five: Boeken die zich grotendeels in de buitenlucht afspelen

Friday Five is een tag die bedacht is door Joost van NerdyGeekyFanboy. Iedere vrijdag zetten diverse bloggers vijf boeken binnen een thema centraal. Deze keer is het thema bedacht door Rianne van Rianne Warmerdam: boeken die zich grotendeels in de buitenlucht afspelen.

Het eerste boek dat ik ga noemen, en waarvan ik verwacht dat mijn mede-bloggers het ook gaan noemen: De Hongerspelen van Suzanne Collins. Op een klein stukje in het Capitool na speelt dit hele boek zich buiten af, zowel voor Katniss de arena in gaat (het bos bij haar huis, waar ze jaagt) als nadat ze de arena is ingegaan (hallo, die arena is een groot bos – hoeveel buiten wil je hebben?).

Boek nummer twee is onbekender, maar wel heel spannend. Het Ongeluk van Krystyna Kuhn. Dit is het tweede deel in de serie De Vallei, en de groep studenten van Grace College die we in deel een (Het Spel) hebben leren kennen gaan een tocht door de bergen maken. Maar ondertussen gebeuren er vreemde dingen. Wat is toch het grote geheim van Grace College?

Een klassieker die zich in de buitenlucht afspeelt: Kruistocht in Spijkerbroek van Thea Beckman. De hele kruistocht is buiten, en op een paar kleine momenten in kapelletjes en in een bakkerij na speelt dit hele boek zich in de open lucht af. Veel meer buitenlucht kun je bijna niet krijgen in een boek.

Ook het laatste deel van Harry Potter, Harry Potter en de Relieken van de Dood van J. K. Rowling, speelt zich grotendeels in de buitenlucht af (of in een tent, maar dat zie ik als buitenlucht). Harry, Ron en Hermelien zijn op jacht naar de Gruzielementen van Voldemort, om zo uiteindelijk Voldemort te kunnen verslaan. Maar omdat ze tegelijkertijd ook op de vlucht zijn voor Voldemort en het Ministerie van Toverkunst, trekken Harry, Ron en Hermelien steeds met hun tent ergens anders heen, slaan daar hun kamp op en verblijven daar weer een paar dagen.

En tot slot een wat luchtiger boek: Spreuken en Slaapzakken van Sarah Mlynowski. Rachel heeft net magische krachten, en gaat op vakantiekamp. Ze maakt vrienden, gaat zwemmen, zeilen en kanoën, zingt liedjes rond een kampvuur, is verliefd… Heel normaal dus. Op die magische krachten na. Die gooien namelijk nogal eens roet in het eten. En dan is er ook nog Liana, een mysterieus meisje in de aangrenzende slaapzaal. Waarom gedraagt die zich zo raar?

Wil je nog meer boeken lezen die zich buiten afspelen? Kijk dan eens bij mijn collega-bloggers!

2 gedachtes over “Friday Five: Boeken die zich grotendeels in de buitenlucht afspelen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.