Wat ik niet uitlas…

Soms heb je van die boeken die je niet uit kunt of wil lezen. Daar zijn op zich genoeg redenen voor. Maar welke boeken heb ik de afgelopen maanden niet uitgelezen? Ik vertel het je vandaag.

Moord in de aula van Walter Damen en Joëlle Rozie. Dit was een boek waarvan ik echt baalde dat ik ermee moest stoppen. Ik had me namelijk enorm verheugd op dit boek, maar het boek en ik bleken geen match. Het was zelfs zo erg dat ik er een enorme kater aan overhield. Ontzettend jammer, maar dit boek heb ik niet uitgelezen.

Het meisje in het ijs van Robert Bryndza. Dit was een probeersel. Ik hoopte echt dat ik dit leuk zou vinden, want dan zou ik weer een nieuwe thrillerserie hebben. Maar na 150 bladzijden was er nog vooral politiek gekonkeld, waren er nog nauwelijks aanwijzingen en was de sfeer ver te zoeken. Ik merkte dat ik liever niet las dan dat ik dit boek las. En zodra ik me dat realiseerde (met een beetje hulp van mijn kat 😉 ), ging het boek linea recta terug naar de bieb.

De Chemicus van Stephanie Meyer. Ik dacht: dik boek, thriller, bestseller-auteur, hoe rampzalig kan het zijn? Nou, best rampzalig dus. Het verhaal liep traag, met veel te veel details en veel te weinig spanning. Dat het verhaal vanuit het hij/zij-perspectief werd verteld hielp ook niet, helemaal niet omdat de hoofdpersoon om de zoveel bladzijdes van naam wisselde. Na 50 bladzijdes was ik drie keer de draad van het verhaal kwijtgeraakt, en zat ik liever op m’n telefoon dan dat ik dit boek las. Wat daarbij ook nog storend was (maar dat is niet iets waar het boek wat aan kon doen) was dat een van de leners voor mij het boek handmatig gecorrigeerd had. Dus ja, dat boek heb ik niet uitgelezen.

30 gedachtes over “Wat ik niet uitlas…

 1. Naomi zegt:

  Drie boeken in een paar maanden. Ik haal er niet eens drie in een jaar. Maar eigenlijk moet je sommige boeken gewoon echt wegleggen, dus je hebt groot gelijk!

  Like

 2. Nicole Orriëns zegt:

  Ik vind het niet fijn om een boek niet uit te leen, omdat het slordig voelt, maar soms doe ik het nu wel. Ook vanwege mijn tijd en hoe ik die wil besteden.

  Like

  • booksometea zegt:

   Graag gedaan! Ik zag het bij een andere blogger, en ik vond het een goed idee om eens te doen. Vooral omdat de argumentatie ervoor kan zorgen dat iemand anders zelf een beslissing kan nemen of dit boek wel of niet iets voor hem/haar is.

   Like

 3. Rosalyn zegt:

  Zelf lees ik vrij snel, waardoor ik meestal geneigd ben een boek toch uit te lezen. Soort sport van zo snel mogelijk je boek uitlezen… maar plezier heb je er niet in! Dan denk ik altijd maar; er zijn vast andere mensen die dit boek wel graag lezen. Geen schuldgevoel dus.. 😉

  Like

 4. Flavie zegt:

  Als de eerste 100blz mij niet aanspreken stop ik met lezen… vroeger las ik het boek toch uit, meestal met spijt van de verloren tijd. Er is nog zoveel te lezen, ik kan beter daar mijn tijd insteken 😉

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.