Friday Five: Zeg eens B!

Iedere vrijdag organiseert Joost van NerdyGeekyFanboy de Friday Five, een tag waarbij verschillende boekenbloggers 5 boeken noemen binnen een thema. Deze keer is het thema door mij bedacht: vijf boeken die beginnen met de letter B. (Spoiler Alert: we krijgen in ieder geval ook nog C)

Eerder hadden we al de kleurentag, waarbij we steeds vijf boeken met een bepaalde kleur centraal gezet hebben. Nu hebben we een lettertag, waarbij we steeds boeken die beginnen met een bepaalde letter centraal stellen. Het leuke aan deze tags vind ik dat je wat verder moet kijken dan je eigen vaste boeken om aan voldoende titels/covers te komen.

Vijf boeken waarvan de titel begint met de letter B. Het eerste boek wat ik ga noemen is Beha’s & Bezemstelen van Sarah Mlynowski. Een gezellig tienerboek vol standaard-tienerdrama (ouders gescheiden, vader wil hertrouwen, stiefmoeder is een Aanstaand Stiefmonster en ze gaan ook nog trouwen op dezelfde dag als een superbelangrijk schoolfeest, beste vriendin is net overgelopen naar de populaire kliek, je kent het wel), maar dan met wat magie erbij. Want hé, waarom zou je moeite doen voor een jongen als je ook een liefdesspreuk over hem kunt uitspreken? En waarom zou je leren dansen als er ook dansspreuken bestaan? Juist, omdat er ook dingen mis kunnen gaan met magie. Grappig, herkenbaar en soms een beetje magisch.

Een boekenserie met de B past ook prima in dit rijtje. Broederband van John Flanagan is een spannende serie over een groep jongens, een Broederband, die samen leren om te vechten en te zeilen. Meestal vormen de vijftienjarige jongens twee broederbanden, maar dit jaar zijn er te veel jongens en is er dus een derde broederband. In die broederband zitten de kneusjes, de jongens die niet in de andere teams mochten. Maar is het wel een minpunt als je niet de sterkste bent?
Broederband is beschikbaar in LuisterBieb, tijdelijk gratis voor iedereen!

Boek nummer drie is een moordmysterie: Brief van een dode van Agatha Christie. Poirot krijgt een brief van Emily Arundell, maar pas twee maanden nadat ze gestorven is. De brief is echter veel eerder geschreven, namelijk vlak nadat Emily een eigenaardig ongeluk kreeg en ze begon te vermoeden dat haar erfgenamen haar probeerden te vermoorden. In de brief vraagt ze Poirot om hulp. Poirot besluit inderdaad een onderzoek in te stellen, en hoe meer mensen hij ondervraagt, hoe ingewikkelder het mysterie wordt…

Belladonna van Annejoke Smids is het vierde boek, en een historische roman voor tieners. Mariëtta weggelopen van huis en komt in Venetië terecht, waar ze als keukenhulpje aan de slag gaat bij de familie Montaldo. Al snel komt de familie erachter dat Mariëtta het nodige weet van planten en kruiden. Het begint met middeltjes tegen hoofdpijn, maar al snel worden de verzoeken minder onschuldig. En daardoor loopt Mariëtta steeds meer gevaar…

En we eindigen met nog een feelgood-boek: Boekwinkel De Overkant van Julia Sprang. Anouk heeft haar relatie verbroken en is vertrokken naar een eiland, waar ze een boekwinkel wil gaan runnen waar mensen ook een kopje koffie kunnen drinken en een praatje kunnen maken. De openingsdatum komt eraan, en Anouk kan wel wat hulp gebruiken. Die hulp krijgt ze ook, van de knappe weduwnaar Stefan. Heeft Anouk straks een compleet nieuw leven – inclusief een nieuwe relatie?

Hé, weet je dat er meer Friday Five’ers zijn? Kijk ook eens op hun blog!

5 gedachtes over “Friday Five: Zeg eens B!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.