Friday Five: Zeg eens G!

Iedere vrijdag organiseert Joost van NerdyGeekyFanboy de Friday Five, een tag waarbij verschillende boekenbloggers 5 boeken noemen binnen een thema. Deze keer is het thema door mij bedacht: vijf boeken die beginnen met de letter G, we gaan dus weer verder met de lettertag!

Het was even zoeken, maar ik heb vijf boeken met de letter G gevonden! En ik heb nog een bonusboek, waarvan ik het niet kon laten om het hier toch even te noemen.

Geluk in het spel van Jill Mansell is mijn eerste boek. Een gezellige chicklit. Makelaar Suzy wordt aangehouden voor te hard rijden, en die agent is erg leuk. Maar… Hij heeft ook nog een leuke broer! Het patroon van de Jill Mansell-boeken is altijd lekker voorspelbaar en de verhaallijn is lekker luchtig zonder saai te worden.

Het tweede boek is Geachte Mr. Knightley van Katherine Raey. Een briefroman (best bijzonder in deze tijd) waarin Samantha Moore (wees, 23 jaar) ontvangt tot haar grote verrassing een studiebeurs van een mysterieuze stichting. De enige voorwaarde: ze moet de oprichter van de stichting op de hoogte houden van haar studieresultaten. En dat doet ze, met behulp van brieven.
Dit boek is als luisterboek beschikbaar in LuisterBieb

Gevoel & Verstand van Jane Austen is boek nummer drie. De zusjes Dashwood kijken ieder op hun eigen manier naar de situatie waarin ze leven: oudste zus Elinor baseert haar keuzes op verstand, terwijl het jongere zusje Marianne zich op gevoel baseert. Ze leven in een bijzonder milieu (Engelse landadel) en Austen beschrijft hoe zowel mannen als vrouwen verstrikt kunnen raken in de geldende regels en sociale normen.
Dit boek is als luisterboek beschikbaar in LuisterBieb, ook zonder abonnement

Nummer vier van deze Friday Five is een boekenserie: Geek Girl van Holly Smale. Harriët is onhandig, klungelig en sociaal niet de beste. Toch wordt zij uitverkoren om model te zijn en de hele wereld over te reizen. Maar past Harriët wel in de modellenwereld? Want hoewel ze heel slim is, heeft ze van een onderwerp maar weinig verstand: mode…
Deze serie is beschikbaar in LuisterBieb

En tot slot: Gossip Girl van Cecily von Ziegezar. Ontzettend fout, maar soms zo heerlijk om te lezen. De fastfood onder de boeken 😉 Je volgt de belevenissen van een groepje rijke en bevoorrechte tieners, en leest af en toe mee in een blog dat over hen gaat. Uiteraard doen de tieners niet altijd even snuggere dingen, maar dankzij het geld van hun ouders komt (bijna) alles op zijn pootjes terecht.
De eerste drie delen van deze serie zijn beschikbaar in LuisterBieb

Oké, nog een boek dan: De GVR van Roald Dahl. De Grote Vriendelijke Reus ontvoert Sofie. Samen bedenken ze een plan om ervoor te zorgen dat de andere gemene reuzen worden gevangen en nooit meer vrij komen.

Hé, weet je dat er meer Friday Five’ers zijn? Kijk ook eens op hun blog!

5 gedachtes over “Friday Five: Zeg eens G!

  1. Naomi zegt:

    Ah, de GVR. Nooit zelf gelezen (en dat wil ik bewust ook niet), maar zoveel heerlijke herinneringen aan dit boek. Een juf op de basisschool las het voor, met voor ieder personage een eigen stemmetje, enz. Zó heerlijk!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.