Friday Five: Personages die je voor een dag zou willen zijn

Iedere vrijdag organiseert Joost van NerdyGeekyFanBoy een Friday Five. Verschillende boekenbloggers zetten binnen een bepaald thema 5 boeken of boekgerelateerde dingen centraal. Deze keer is het thema ‘personages die je een dag zou willen zijn’.

Nu neem ik aan dat jullie wel weten dat ik best wel eens een dagje Hermelien zou willen zijn, of Miss Marple ofzo. Dus ik sla die inkoppertjes even over en daag mezelf uit om wat verder te kijken dan mijn neus lang is 😉

En met dat in mijn achterhoofd, is mijn eerste personage Mae Holland uit De Cirkel. Waar ik zo benieuwd naar ben, is hoe het is gekomen dat zij zo is meegesleurd in dat bedrijf, zonder dat ze het zelf door had. Welke alarmsignalen heeft ze gemist? Zou ik die ook missen als ik in haar schoenen zou staan? Dat is iets waar ik heel benieuwd naar ben.

Een tweede personage in wier schoenen ik wel eens een dagje zou willen staan: Aelin uit De Glazen Troon. Aelin is namelijk goed in politiek, konkelen en manipuleren, en ik helemaal niet. Ik ben benieuwd wat ik van haar zou kunnen leren.

Personage nummer drie: Loïs Elzinga uit de Loïs-trilogie van Simone van der Vlugt. Waarom? Omdat ik al van kinds af aan heel graag bij de politie wil werken. Door allerlei omstandigheden kan dat niet, maar als ik een dagje Loïs zou zijn, zou ik toch een dagje bij de politie kunnen werken!

Nog iemand die ik wel eens een dagje zou willen zijn: Rachel uit de serie ‘Beha’s & Bezemstelen’ van Sarah Mlynowski. Rachel zit op de middelbare school, en haar zusje heeft magische krachten. Later blijkt dat ook Rachel magische krachten heeft. Ondertussen maken ze redelijk normale tienerdingen mee, maar die worden een beetje vreemd door de toevoeging van magie…

En tot slot: ik zou wel een dagje Katie Chandler uit de Enchanted Inc.-serie van Shanna Swendson willen zijn. Katie werkt bij een magisch bedrijf, maar ze is zelf zo on-magisch als je maar kunt zijn. Daardoor is ze van grote waarde voor het bedrijf, omdat iedereen die magie beheerst, ook ontvankelijk is voor magie. En dus doorzien zij het niet als er foute clausules in contracten verstopt zitten of als iemand een moderne thriller vermomd als een heel oud spreukenboek. Katie wel, en zo behoed ze het bedrijf voor de nodige missers. Dat lijkt mij leuk werk!

PS: kijk ook eens bij de andere Friday Five’ers!

8 gedachtes over “Friday Five: Personages die je voor een dag zou willen zijn

  • booksometea zegt:

   Ja, bij de Friday Five zitten vaak leuke thema’s. Maar soms komen er ook thema’s voorbij waar ik weinig tot niets mee kan. Soms probeer ik er dan een draai aan te geven (zoals bij het halloweenthema van dit jaar) en soms doe ik dan gewoon niet mee.

   Like

 1. Naomi zegt:

  Leuk onderwerp! Sowieso zou je eigenlijk voor de beleving gewoon bij elk boek even een dagje één van de personages moeten kunnen zijn;).Of zou het juist ten koste gaan van de lol?

  Like

  • booksometea zegt:

   Nou, sommige personages hoef ik niet zo nodig te zijn hoor. Zo is er een heel vervelende rat/verrader in Harry Potter, of bijvoorbeeld een van de slachtoffers uit een thriller… Dan zijn de beschrijvingen echt wel genoeg 😉

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.