Originele cadeautjes voor een boekenliefhebber

De Sint is weer in het land, samen met al zijn Pieten. En omdat sommige Pieten wat hulp nodig hebben met het verzinnen van leuke cadeautjes, heb ik hier een lijstje met tips. Want ja, Sint heeft dan wel een pakhuis vol pakjes, maar daar moet hij (of een van zijn pieten) wel even precies het goede cadeautje weten te vinden. En daar heeft Sint soms wel een beetje hulp bij nodig. Dus bij deze 😉

Vorig jaar schreef ik al een blogpost over leuke cadeautjes voor een boekenliefhebber, dus dit jaar gaan we voor de originele cadeautjes.

Een origineel en (zeker in deze tijd) handig cadeautje is een abonnement op de online bibliotheek. Check wel even of de boekenliefhebber wellicht al een abonnement heeft op de lokale bieb, want dan zit het abonnement voor de online bibliotheek daar al bij in. Bij de online bibliotheek kun je via een app luisterboeken en ebooks lenen. Een abonnement is een jaar geldig en je mag 10 ebooks en/of luisterboeken tegelijkertijd lenen.

Mocht de ontvanger al een abonnement op de bibliotheek hebben, dan is wellicht Storytel een leuke aanvulling. Storytel heeft boeken vaak eerder dan de bibliotheek. Voordeel voor de Sint is dat dit cadeautje ook per maand te regelen is, zodat er voor ieder budget iets beschikbaar is. Daarnaast heeft Storytel ook meer Engelse luisterboeken en ebooks beschikbaar dan de bibliotheek. Mocht de ontvanger dus graag Engels lezen of luisteren, dan is dat wellicht een voordeel.

Ook een boekenbox kan een origineel cadeautje zijn voor een boekenliefhebber: de ontvanger wordt dan namelijk verrast met een boek en vaak ook een paar ‘goodies’, kleine cadeautjes. Sint kan natuurlijk een kant-en-klare boekenbox kopen en naar de ontvanger op laten sturen, maar hij kan ook een van de Pieten vragen om zelf een boekenbox samen te stellen voor de ontvanger. Hoe leuk is het om een boekenbox te krijgen die niemand anders heeft en die Sint helemaal speciaal voor jou heeft samengesteld?

Een cadeautje dat in bijna ieder budget past, is een ‘literair juweeltje’. Deze boekjes zijn voor twee euro per stuk te koop bij de (online) boekhandel. Er is voor (bijna) iedereen wel iets te vinden, van Simone van der Vlugt tot Marga Minco en van Jacques Vriens (wel voor volwassenen) tot aan Harry Mulisch en Jan Siebelink. Het is een leuke manier om kennis te maken met een voor jou onbekende auteur en omdat ze behoorlijk budget-vriendelijk zijn, kan Sint er eventueel ook een in de schoen stoppen (als de grote mensen ook hun schoen mogen zetten 😉 ).

En tot slot, een leuk en origineel cadeautje voor een boekenliefhebber: een heel bijzonder boek, iets waar Sint echt over heeft nagedacht. Een gesigneerd of geïllustreerd boek, een boek wat heel bijzonder is/speciale betekenis heeft voor degene die het ontvangt of een boek wat extra zoekwerk vereist, omdat het bijvoorbeeld alleen nog tweedehands te koop is of er maar een beperkte oplage van beschikbaar was/is.

5 gedachtes over “Originele cadeautjes voor een boekenliefhebber

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.