Recensie: ‘Gevaarlijke date’ van Krista van der Hulst

Het verhaal

Tirza werkt bij de zedenpolitie, en ze woont in een studio boven de kroeg van haar vader. Tirza’s liefdesleven zit een beetje in het slob, mede door haar werk. Ze ziet zo veel nare mannen voorbij komen, dat ze het vertrouwen in mannen in het algemeen een beetje is verloren. Maar dan blijkt er een serieverkrachter actief in de stad en wordt Tirza gevraagd om undercover te gaan, aangezien de verkrachter zijn slachtoffers lijkt te benaderen via een datingsite. Tirza moet dus voor haar werk gaan daten…

Maar ondertussen weet ze ook in haar eigen leven een leuke man te vinden, Michael. Ze heeft tegen hem gezegd dat ze bloemiste is, dus hij weet niets van haar werk. Dan blijkt dat Michael eigenaar is van de website die de verkrachter gebruikt om zijn slachtoffers te benaderen. Tirza zal toch niet verliefd zijn op een verkrachter?

Mijn mening

Dit was voor mij een lekker tussendoor-boek. Niet te veel nadenken, gewoon hup, lezen. Het verhaal is, zeker in het begin, een beetje fragmentarisch, daardoor zat ik er niet meteen lekker in. Maar toen ik op gang was, las het verhaal wel snel. Tirza moet voor haar werk de nodige keren op date, en die dates zijn grappig zonder dat ze (te) pijnlijk zijn. Ook de scenes in de kroeg, waar Tirza na diensttijd vaak bijspringt, zijn met humor beschreven zonder over de top te zijn.

De hoofdstukken zijn kort, dat maakt ook dat je makkelijker doorleest. Hierdoor is het boek ook geschikt voor lezers die een stuk minder ervaren zijn of gewoon niet zo veel/vaak lezen. Een redelijk toegankelijk boek dus, maar wel voor volwassen lezers: er zitten nogal expliciete seksscènes in.

Wat me opviel is dat de auteur de politie-aanpak van de Amerikanen heeft overgenomen. Hierdoor zitten er wat foutjes in het boek als het gaat om de zaak waar Tirza aan werkt. Ik weet niet of dat iets is wat alle lezers van het boek zou storen, maar ik vond het wel jammer, en een beetje afbreuk doen aan het verhaal.

In het relatief korte boek (250 pagina’s) zitten diverse verhaallijntjes. Zo is Tirza privé aan het daten met Michael, voor haar werk heeft ze blind dates met potentiële verkrachters, in de kroeg is er een vrouw die haar vader leuk vind én een vrouw waar haar vader knallende ruzie mee heeft, er is een ex die nu een ‘ex met benefits’ is, en dan heeft Tirza ook nog een vriendin die haar meesleept naar allerlei sportactiviteiten en even later een poosje bij haar intrekt omdat ze ruzie heeft met haar geliefde. Toch krijgen al deze lijntjes genoeg aandacht om het verhaal redelijk geloofwaardig te houden, en wordt het verhaal door de afwisseling nergens echt zwaar.

Dit is een lekker boek voor volwassenen die (even) geen zin hebben in zware kost, maar gewoon lekker vermaakt wil worden. Het zou ook prima als strandboek kunnen dienen, ware het niet dat het nu midden in de winter is.

Dit boek is mij gratis toegestuurd in ruil voor mijn eerlijke mening. Lees meer over hoe ik omga met recensie-exemplaren op mijn flaptekst.

4 gedachtes over “Recensie: ‘Gevaarlijke date’ van Krista van der Hulst

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.