Friday Five: Zeg eens V!

Mensen, we zijn bij de 18e letter van het alfabet: de V. En dit was een makkelijke, want er zijn (kennelijk) heel veel titels die beginnen met de letter V. Ik heb dus een gevarieerde Friday Five voor jullie vandaag!

Het eerste boek, een boek waarvan ik verwacht dat meer bloggers het zullen noemen: Vlammen van Suzanne Collins. Dit is het tweede deel van de serie De Hongerspelen, en hoewel Collins heel goed rekening heeft gehouden met het feit dat er wat tijd tussen het verschijnen van de boeken zat, wil je hierna eigenlijk meteen deel 3 (Spotgaai) lezen. In Vlammen woont Katniss niet meer in haar huisje in De Laag, maar is ze samen met haar moeder en haar zusje Prim naar de Winnaarswijk verhuisd. Ook Peeta en Haymitch wonen daar, maar dan zonder hun familie. Het Capitool is ontzettend boos op Katniss, en doet er alles aan om haar, en de rest van District 12, het leven zuur te maken… Inclusief een nieuwe tocht naar de Arena.

Het tweede boek wat ik ga noemen is De Vallei van Krystyna Kuhn. Een vuistdikke omnibus van 3 verhalen die zich allemaal afspelen rondom een Canadese kostschool. Het zijn thrillers, maar wel echt superspannend. Je volgt in ieder deel een andere leerling uit hetzelfde groepje. Er is niet veel aandacht voor het naar school gaan zelf, maar vooral voor het leven om de lessen heen. Een moordspel draait uit op een echte dode, sneeuwstormen zijn om meerdere redenen gevaarlijk en een berg beklimmen is niet voor mietjes. Dit is een serie die je het liefste in een ruk uitleest.

Boek nummer drie is Vertrouwen, het tweede deel in de Pretty Little Liars-serie. Deze serie doet een beetje denken aan Gossip Girl en Tiny Pretty Things, dus als je dat leuke series vond om te lezen ga je dit ook leuk vinden. In het eerste deel zijn de meiden erachter gekomen dat hun vriendin Alison, ook wel bekend als Ali, is overleden. Ook hebben ze net aan elkaar toegegeven dat ze allemaal berichtjes ontvangen van ene A. A weet allemaal dingen van hen die alleen Alison van hen wist. Ze hebben het verder voor iedereen verborgen gehouden, zelfs voor elkaar. In dit deel moeten ze dealen met de gevolgen van een paar van de stomme dingen die ze in het vorige boek hebben gedaan. Dit is echt een serie die je zo veel mogelijk achter elkaar moet lezen, omdat de tijd tussen de boeken soms maar een paar minuten is.

Het vierde boek is Vlam van Floortje Zwigtman. Een dystopisch verhaal dat niet heel veel aandacht heeft gekregen. Roxane is de dochter van de dictator van Chimeria. Terwijl zij een zorgeloze jeugd heeft, gaat het met het volk op het eiland een stuk minder goed. Maar als ze Christian ontmoet, verandert alles. Roxane en Christian worden verliefd, en Roxane stelt Christian aan haar ouders voor. De moeder van Roxane ziet meteen mogelijkheden. Christian zit namelijk samen met zijn broer en zussen in een bandje, en het volk begint te morren onder het regime van de dictator. Ze vraagt de jongeren om muziek te maken die kan helpen om het regime een beter imago te geven, maar niet iedereen in de band is van plan braaf mee te lopen..

En tot slot een lekkere chicklit: Versier me dan van Jill Mansell. Als Cleo op een begrafenis haar vroegere pestkop tegenkomt, schrikt ze zich wezenloos. Niet lang daarna blijkt dat haar vriend haar al die tijd heeft voorgelogen en dat het huwelijk van haar zus op springen staat. Cleo’s vertrouwen in mannen is tot ver onder het nulpunt gezakt – maar misschien is er een persoon die daar verandering in kan brengen?

Friday Five is een wekelijkse tag die georganiseerd wordt door Joost van NerdyGeekyFanBoy. Je vindt al mijn collega-Friday Five’ers hieronder, met hun blog!

2 gedachtes over “Friday Five: Zeg eens V!

  1. Naomi zegt:

    Niet mijn smaak deze keer geloof ik, hoewel ik denk dat ik de laatste wel leuk ga vinden. En nu je het zegt: er zijn inderdaad veel titels met een V. Gelukkig staan ze in de boekwinkel niet op alfabetische volgorde van titel;).

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.