Boeken voor jouw Valentijn

Vandaag is het Valentijn! En of je nu je geliefde of jezelf trakteert op een cadeautje (‘self love’ is immers ook ‘love’!), een boek is (voor een boekenwurm) altijd een goed idee. En er zijn drie soorten boeken die je cadeau kunt geven: boeken die je ‘om de titel’ geeft, boeken die je ‘om de inhoud’ geeft en boeken die je ‘ter inspiratie’ geeft. Je weet wel, inspiratie voor eehm… speciale activiteiten op Valentijnsdag.

Boeken die je ‘om de titel’ geeft

Jij bent de liefste van Hans en Monique Hagen. Dit is een bundeltje met gedichten, eigenlijk voor kinderen, maar stiekem ook heel geschikt voor grote mensen. Het fijne van deze titel is dat je hem niet alleen kan geven aan je geliefde, maar ook bijvoorbeeld aan je moeder (heb ik een keer gedaan 😉 ).

Samen gaan bouwen van Oliver Jeffers. Dit is een mooi cadeautje om te zeggen dat je samen met iemand verder wil. Het verhaal gaat eigenlijk over een vader en een dochter, maar kan ook prima voor twee geliefden worden gebruikt. Het is het (los te lezen) vervolg op Samen hier, maar dat is geschikter als kraamcadeautje dan als Valentijnscadautje.

Verliefd van Hélène Delforge. Dit is een prentenboek, maar dan echt voor grote mensen. Ik zou dit boek aanraden voor mensen die al langere tijd in een stabiele relatie zitten. Het illustreert allerlei vormen van liefde. En niet alleen de mooie kanten ervan, maar ook wanneer liefde pijn doet. Liefde is het enige wat echt telt.

Boeken die je ‘om de inhoud’ geeft

Ieorg Idur van Roald Dahl. Ik weet niet wie ooit bedacht heeft dat dit een kinderboek is, want het is gewoon een liefdesverhaal tussen twee senioren. Een ontzettend lief liefdesverhaal, waarbij schildpadden een grote rol spelen. Dit boek zou ik dus aanraden voor een ouder koppel dat nog steeds smoorverliefd is.

Love, Simon van Becky Albertalli. Dit is een modern liefdesverhaal. En ja, de hoofdpersonen zijn tieners, maar het verhaal (over liefde en jezelf en elkaar accepteren zoals je bent) is universeel en voor iedereen toegankelijk. Een aanrader voor iedereen die van feelgood-verhalen houdt.

Het Rosie-Project van Graeme Simsion. Dit is een boek voor de liefhebbers van Atypical, The Big Bang Theory en Love on the Spectrum. Extra leuk als een van de twee zelf ook ASS heeft, maar ook heel geschikt als dat niet het geval is. In dit verhaal worden de gevoelens van verliefdheid langzaam en voorzichtig verkend. Heel geschikt voor stellen die een langeafstandsrelatie hebben: lees allebei dit boek, en praat er samen over.

Boeken die je ‘ter inspiratie’ geeft

Hof van Mist en Woede van Sarah J. Maas. Dit is het tweede deel in de bekende ATOCAR-serie, en in dit deel zit de minste oorlog en dus de meeste ‘andere spanning’. Inclusief vrij explicite scenes, die voor genoeg inspiratie geven voor een zeer enerverende avond…

Vijftig tinten grijs van E. L. James. Moet ik nog uitleggen wat voor inspiratie je uit dit boek kunt halen? Laten we het erop houden dat dit inspiratie is ‘voor de liefhebber’ en/of voor wie eens wil ‘experimenteren met een andere invulling van liefde’.

Alibi van Pieter Aspe. Dit is een detective, maar dan een met een heleboel ‘romantiek’. Niet alleen tussen tussen Van In en Hannelore, maar ook tussen Versavel en zijn nieuwe liefde. De scenes zijn expliciet, maar wel liefdevol. Ook geschikt voor mensen die niet gewend zijn om boeken met expliciete scenes te lezen.

4 gedachtes over “Boeken voor jouw Valentijn

  1. Naomi zegt:

    Wat een goed idee, het Rosie-project! Dat is zo’n boek dat de man waar ik even de naam van kwijt ben zelf ook cadeau zou kunnen doen;). Althans, als hij aan Valentijn zou denken.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.