Wat je een theeliefhebber NIET moet geven

Het is weer de tijd van cadeautjes zoeken, van gezelligheid en van hopeloze verlanglijstjes. Om te voorkomen dat jullie een miskoop doen, heb ik even wat dingen op een rijtje gezet die je een theeliefhebber sowieso niet moet geven. Want eehm, dat scheelt vast veel miskopen en gedoe met dingen retour moeten brengen/sturen en dat soort vervelende klusjes die je er helemaal niet bij kunt gebruiken in deze drukke tijd.

Koffie. Moet ik dit echt uitleggen? We houden van thee. Misschien ook van koffie, maar vooral van thee. Geef ons dan ook thee, want wij willen thee, oké?

Smerige thee. Laat ik even iets duidelijk maken: zoals je koffie hebt voor mensen die eigenlijk niet van koffie houden, zo heb je ook thee voor mensen die eigenlijk niet van thee houden. En ja, ik bedoel hiermee onder andere English Blend, Dutch Blend en Sterrenmix/Sterrenmunt. Dus koop die niet voor ons, oké? Stop die maar in de surprise voor de koffieliefhebber, en dan geef je ons gewoon lekkere thee.

Thee met rooksmaak. Er zijn mensen die hiervan houden. Maar meestal zetten die mensen dat dan ook best wel expliciet op hun verlanglijstje (Lapsang souchong). De mensen die dit niet op hun lijstje zetten doe je dan ook meestal geen plezier met dit soort thee. Want eehm… Dit smaakt alsof de thee in een asbak heeft gelegen, en er is dus maar een heel select groepje mensen dat dat kan waarderen. Staat het niet op het lijstje? Doe dan maar niet.

Een grote zak van ‘love it or hate it’-thee. Binnen de theewereld heb je verschillende soorten thee. Ik noemde hierboven al ‘thee voor mensen die eigenlijk niet van thee houden’ en ‘thee voor een select groepje liefhebbers’. Daarnaast bestaan er een aantal allemansvriendjes en een categorie ‘you love it or you hate it’-thee. Deze laatste variant is te herkennen aan het feit dat er tamelijk bijzonder ingredienten in zitten. Spinazie bijvoorbeeld, of wortel. Peper valt ook lang niet bij iedereen in de smaak, net als noten, cacao, gember, rozemarijn en lavendel. Wees dus verstandig en koop hooguit een klein zakje van dit soort theetjes, en vul het aan met thee waarvan je vrijwel zeker weet dat het in de smaak gaat vallen.

Thee met ‘gezondheidsvoordelen’. Ja, er zijn bepaalde kruiden die je kunnen helpen met kleine kwaaltjes. Wel is het zo dat die kruiden niet altijd goed samenwerken met bepaalde medicatie, of zelfs er zelfs voor kunnen zorgen dat die medicatie minder goed werkt of er een gevaarlijke interactie ontstaat tussen de medicatie en de kruiden. Dat wil je niet. Als je dus niet voldoende op de hoogte bent van de gezondheidssituatie van de ontvanger: doe maar niet, want je wil niet dat het jouw schuld is dat iemand mentaal of fysiek achteruit gaat door jouw cadeautje, toch?

Thee die je moet maken met behulp van een apparaat dat bedoelt is voor koffie. Waarom niet? Nou, heel simpel: dan smaakt de thee namelijk altijd een beetje naar koffie. En dat is gewoon minder lekker dan thee zonder koffie-aroma. Dus al die pads, cupjes en dat soort dingen die in een koffie-apparaat moeten, laat maar. Geef ons maar gewoon een zakje of doosje normale thee, dat is veel lekkerder voor ons en veel goedkoper voor jou.

Op How To ADHD zag ik een filmpje over wat je een ADHD’er NIET moet geven, en daar heb ik wat inspiratie uit gehaald voor twee blogposts: wat je een theeliefhebber NIET moet geven en wat je boekenliefhebber NIET moet geven. Vandaag: wat je de theeliefhebber NIET moet geven.

6 gedachtes over “Wat je een theeliefhebber NIET moet geven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.