Veerle neemt mijn blog over (poging 7)

Mauw! Vandaag schrijf ik, Veerle de kat, weer eens een blogpost voor jullie. Dat kan ik namelijk hartstikke goed, en ik heb zelfs al een paar vaste fans van mijn posts! Daar ben ik natuurlijk heel trots op, en om jullie te bedanken schrijf ik vandaag dus weer een post voor jullie.

Nienke heeft nu vakantie. Ik begrijp nog steeds niet precies wat dat is, maar ik weet inmiddels wel dat het er op neerkomt dat Nienke dan eerst een dag weg is (soms met een klein rugzakje, soms met een grote rugzak) en daarna op andere dagen en tijden thuis is dan normaal.

Als ik de kleine rugzak meeneem, ga ik naar het strand, en als ik de grote rugzak meeneem ga ik naar de bibliotheek in het centrum Veerle.

O. Maar waarom mag ik dan niet mee?

Omdat ik denk dat je dat niet zo leuk vindt. Naar het strand toe is 3 treinen, plus twee keer overstappen op een druk station vol vreemde mensen. Naar de bieb toe is met de bus of de trein en dan door het drukke centrum vol vreemde mensen lopen. En je moet dan of in je reismandje of een tuigje om.

Ik HAAT het tuigje! Het is de VIJAND. Het moet VERNIETIGD worden!

Juist. Daarom mag je dus niet mee.

Hmm… Vooruit dan maar. Maar waarom krijg ik dan niet zodra jij thuiskomt natvoer??

Omdat ik niet meteen natvoer kan pakken voor je. Ik heb dan mijn schoenen nog aan, soms ook mijn jas, en ik heb m’n rugzak nog om… Dat is gewoon niet zo handig. Dus doe ik eerst mijn tas af en mijn jas en schoenen uit en dan krijg jij je natvoer. Anders zit dat natvoer allemaal op mijn jas, en iets zegt me dat jij dat natvoer niet op mijn jas maar in je etensbakje wil.

Ja, dat is wel een beetje boel waar. Oke, vooruit dan maar weer…

Goed, iets anders: Nienke heeft gezegd dat ze dit weekeind plantjes op haar balkon wil zetten. Kruidenplantjes, waar ze mee kan koken, en bloemetjes. Ik vind het balkon leuk, want daar kan ik lekker veel zien. Soms zitten Nienke en ik er samen, maar niet vaak, want als het te warm is dan kan het balkon pijn doen aan mijn pootjes (zegt Nienke) en als het te koud is kan Nienke er niet lekker zitten lezen of bloggen. Maar plantjes vinden we allebei wel leuk! Nienke vindt het gezellig staan en ik jaag graag op de insecten die op de plantjes af komen. Nienke zegt dat ik niet alle insecten mag vangen, want sommige beestjes worden dan boos en doen mij au en dan moet ik naar de dierenarts. En ik HAAT de dierenarts!

Wat ik trouwens wel stom vind: het wordt weer warmer. En dat is op zich niet erg (als kat zijnde kan ik beter tegen hitte dan Nienke), maar het betekent wel dat Nienke minder vaak onder een dekentje zit. En ik ben er dol op als Nienke onder een dekentje zit, want dat zit op de een of andere manier veel fijner dan gewoon op schoot. Ik kom graag bij Nienke zitten als ze onder een dekentje zit, maar dat vindt ze nu soms te warm en dan kan ik niet bij haar zitten!

Dat kan wel hoor Veerle, je kan gewoon op schoot komen, ook zonder dekentje.

Nee, dat kan niet! Ik ben een dekentje-op-schoot-kat of een naast-je-schoot-kat, en niet iets anders!

Nu we dat misverstand de wereld uit hebben, moeten we het ook nog even hebben over de stapel boeken die Nienke leest. Nienke is namelijk een serie blauwe boeken aan het herlezen, en die zijn echt mega-dik! Wel drie kattenpootjes dik, soms zelfs meer! Dat is toch niet normaal meer… Soms pakt Nienke tussendoor wel een ander boek, dat wil ze dan lezen voor hier. Ze zegt dat ze die blauwe boeken echt voor zichzelf leest, en sommige andere boeken een beetje voor zichzelf en een beetje voor hier. Ik vind het wel goed dat Nienke ook voor zichzelf leest, want van voor zichzelf lezen wordt Nienke rustig. En als Nienke rustig is, kan ik lekker veel bij haar zitten!

Zeg, ik hoor het geluid van een boek dat opengeslagen wordt… ik ga snel Nienke opzoeken! Met dekentje!

4 gedachtes over “Veerle neemt mijn blog over (poging 7)

 1. Naomi zegt:

  Ik hoor bij je fans, Veerle. Maar ik ben nu wel heel nieuwsgierig wat die blauwe boeken zijn die Nienke leest. Veel plezier met de plantjes neerzetten enz. dit weekend!

  Like

  • booksometea zegt:

   Mauw! Nienke zegt dat het delen van ‘de glazen troon’ zijn. Ik vind dat een raar idee, want dat ligt toch helemaal niet lekker?? O, en ik moet van haar zeggen dat je ze best mag proberen, maar dat ze denkt dat je zusje ze meer kan waarderen.

   Like

 2. rinapka zegt:

  Hoera daar is Veerle weer!!
  Gezellig en je hebt gelijk hoor, zo’n tuigje is niks! Tsja en in zo’n rugzak is ook niet alles.
  Pas jij dan meer op je het huis.
  Blauwe boeken? Mijn boeken hebben allerlei kleuren.
  Heerlijk hè, zo’n dekentje, ga maar gauw, tot later! en groetjes aan Nienke

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.