Recensie: ‘Een van ons liegt’ van Karen M. Mcmanus

Het verhaal

Vijf leerlingen moeten nablijven. Ze zitten samen in een lokaal. Bronwyn, de knappe kop van de school, Cooper, de atleet, Addy, die het prinsesje van de school is, Nate, de crimineel, en Simon, de online roddelaar. Ze hebben zo op het oog niets met elkaar te maken, behalve dan dat ze op dezelfde school zitten. Maar tijdens het uur nablijven sterft Simon, en de overige leerlingen hadden allemaal een reden om hem het zwijgen op te willen leggen. Ze zeggen allemaal dat ze niets te maken hebben met de dood van Simon. Maar ze hebben allemaal iets te verbergen…

Je leest steeds met een van de vier verdachte scholieren mee. Je komt er, stukje bij beetje en van cliffhanger naar cliffhanger, achter wat ze te verbergen hebben. Alle vier de leerlingen wilden voorkomen dat Simon hun geheim het internet op zou slingeren. Maar wie voelde genoeg haat voor Simon om hem te vermoorden? Of wie was wanhopig genoeg om Simon van het leven te beroven?

Mijn mening

Ik vond dit verhaal heel erg goed, juist vanwege de perspectiefwisselingen. Je leest steeds met iedere hoofdpersoon een stukje mee, en krijgt langzaamaan sympathie voor alle vier. Dat is een prestatie, omdat iedereen op voorhand voor een van de hoofdpersonen wel een voorkeur zal hebben, of geschokt zal zijn over hun geheim. Toch begrijp je ze, en stiekem wil je niet dat een van hen de moord gepleegd heeft. En tegelijkertijd: een van hen moet het wel gedaan hebben, want Simon kan niet zomaar dood zijn neergevallen. Juist omdat het verhaal heel spannend is, valt het einde wat tegen, dat vind ik jammer. Als het je om de spanning en de psychologie gaat, is dit een heel goed boek. Sterk debuut.

‘Een van ons liegt’ is nu voor 7,50 in de winkels. Klik hier voor de eerste pagina’s van het boek.

8 gedachtes over “Recensie: ‘Een van ons liegt’ van Karen M. Mcmanus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.