Thema van de Week: Warm!

Deze week was het warm. Erg warm. Zo warm dat zowel mijn kat als ik er wat ongemakkelijk van werden. In huis steeg de temperatuur tot 26.5 graden. Het valt nog mee in vergelijking met vorige zomer, maar ik gedij gewoon wat beter met koelere temperaturen.

Ik heb de neiging om, als het heel warm is, boeken te lezen waarin het heel koud is. Alsof mijn innerlijke thermostaat daarvan afkoelt 😉 Een boek wat dan ook prima past, is Pandora van Pieter Aspe. Dit is een thriller met rechercheur Pieter van In in de hoofdrol, samen met zijn assistent Guido Versavel. Dit boek past extra goed bij deze week/maand, omdat juni de Maand van het Spannende boek is.

Een boek waarin het zowel heel koud is (in ieder geval in het begin) als heel erg warm, is Vlammen van Suzanne Collins. Het is het tweede deel van de trilogie De Hongerspelen, en het verhaal begint midden in de winter. Sneeuw, ijs en kou. Katniss komt erachter dat ze helemaal niet veilig is voor de wraak van de machthebbers. En dan moet ze, ondanks alle beloftes, nog een keer de arena in. Een arena die een jungle is, inclusief weinig water en een verzengende hitte.

Qua thee kan ik vooral ijsthee aanbevelen met deze hitte. Eerder deze week kwam er al een bericht online waarin ik een paar recepten geef. En ik zag bij een supermarkt speciale thee om cold brew ijsthee mee te maken. Die ga ik binnenkort eens testen!

En voor de liefhebbers: maandag is VakantieBieb volledig open. Vanaf 1 juni was het jeugddeel van deze app al open, en vanaf maandag komen ook de boeken voor volwassenen erbij. Dit is het jaarlijkse cadeautje van de bibliotheek, een aantal ebooks die gratis beschikbaar zijn voor iedereen. Ook in de app LuisterBieb zijn wat meer boeken beschikbaar.

Een gedachte over “Thema van de Week: Warm!

  1. Naomi zegt:

    Haha, briljante quote op het plaatje. Ik lees ook wat meer met dit weer. Ik kan prima tegen de warmte, maar als ik ga zitten kleuren en m’n hand plakt steeds vast, vind ik dat toch niet zo lekker. Dan maar lezen dus. Niks mis mee.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.