Friday Five: Paarse boeken

Ook ik doe mee met Friday Five! Friday Five is een tag van Joost van NerdyGeekyFanboy. Iedere vrijdag (ik weet nog niet of ik iedere vrijdag mee doe) staat er een thema centraal. Binnen dat thema zet je 5 boeken centraal. Diverse bloggers doen hier aan mee, en ik dus nu ook.

Deze week is het weer een kleurentag, en de kleur is deze week paars. Mijn eerste gedachte was ‘jemig, paars?? Hoeveel boeken zijn er nou paars?!?’. Nou, dat bleken er inderdaad niet veel te zijn. Ik heb een uitstapje moeten maken naar de Engelse titels om deze Friday Five compleet te krijgen. Maar het is me gelukt!

Bron: boekwinkeltjes.nl

De prins op het verkeerde paard van Jill Mansell. Dit is een gezellige chicklit, zeer geschikt om te lezen op het strand. Maddie komt op een feestje een leuke man tegen. Omdat ze haar lenzen niet in heeft, herkent ze de man niet. Maar als ze even later broodjes bij zijn bedrijf bezorgd (slimme Maddie wist niet alleen een leuke man maar ook een zakelijke opdracht te strikken) ziet ze heel goed wie het is: Kerr McKinnon, de broer van degene die haar zusje heeft doodgereden. Maar Maddie is ondertussen hopeloos verliefd op Kerr. Is hun liefde sterk genoeg om ervoor te zorgen dat de twee families het verleden af kunnen sluiten?

Bron: scholieren.com

Hoe overleef ik mijn vriendje (en hij mij)? van Francine Oomen. Deel 11 in de Hoe overleef ik…-serie. Neuz, het vriendje van Roza, gaat op kamers. Maar in plaats van lekker romantisch samen filmpjes te kijken met Roza, gaat Neuz helemaal los. Hij ontdekt het studentenleven en zichzelf. Dat maakt Roza onzeker en jaloers, helemaal omdat Neuz zijn containerflat deelt met een ander meisje… Of je nu wel of geen vriendje hebt, het leven en de liefde zijn ingewikkeld.

Bron: Amazon.com

The Princess Diaries: Mia Goes Fourth van Meg Cabot. Maar weinig mensen weten dat er voor de Disneyfilm een boek was. Sterker nog: een serie boeken. Dit is het vierde deel in de boekenserie over prinses Mia. Mia is net terug van haar eerste trip naar Genovia, en wil graag met haar vriendje gaan daten. Maar haar oma is niet enthousiast, en probeert haar uit te huwelijken aan een, in de ogen van oma, geschiktere kandidaat. Ondertussen is Mia uiteraard ook nog steeds een gewoon pubermeisje, dat haar eigen mening heeft, naar school gaat en het liefste zo normaal en onzichtbaar mogelijk is. Deze serie is een aanrader voor de fans van Hoe overleef ik, en uiteraard voor de fans van de films van The Princess Diaries.

Bron: bol.com

Muse Academy: Zwarte Magie van Morgan Blade. Dit is het tweede deel van de serie Muse Academy. Imogen en haar vrienden zijn thuis voor de kerstvakantie. Tijdens de kerstvakantie krijgen ze alle negen een vreemde droom, over een jongen met gloeiende ogen. Kort daarna zijn er diverse rampen over de hele wereld, en krijgen de negen uitverkorenen een nieuwe opdracht van het Orakel van Delphi. Tussen de lessen op de Muse Academy door moeten ze die opdracht even zien te vervullen. En deze keer is het gevaarlijker dan ze hadden verwacht…

Bron: bol.com

Paultje en het paarse krijtje van Crockett Johnson. Een prentenboek, ik vind het altijd leuk om prentenboeken te noemen bij de kleurentag van de Friday Five. Paultje wil een wandeling in de maneschijn maken, maar er is geen maan. Dus besluit hij om een maan te tekenen, met een paars krijtje. En hij heeft ook een weg nodig om op te lopen, dus tekent hij ook een weg. Zo tekent Paultje alles wat hij onderweg nodig heeft. Met dat ene paarse krijtje. De prenten in het boek zijn heel eenvoudig, met veel paarse lijnen op een witte achtergrond.

2 gedachtes over “Friday Five: Paarse boeken

  1. Naomi zegt:

    Bij het zien van de titel van je bericht dacht ik ook: Paars? Volgens mij heb ik daar niks van in de kast staan. Toch knap dat je er dan weer vijf weet te vinden;).

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.