Recensie: ’13 minuten’ van Sarah Pinborough

Het verhaal

Tasha (voluit Natascha) is midden in de winter in de rivier terecht gekomen. Ze is 13 minuten dood geweest, en weet niet meer wat er daarvoor is gebeurd. Hoe is ze in de rivier terecht gekomen? Becca (afkorting van Rebecca) weet het ook niet, maar ze helpt Tasha met het uitzoeken. Becca en Tash waren vroeger vriendinnen, totdat Tasha besloot dat zij en Becca uit elkaar gegroeid waren. Maar nu kan Tasha haar eigen vriendinnen, Jenny en Hayley, niet meer vertrouwen. Wat houden zij voor Tasha verborgen, en waarom wil Hayley niet dat Tasha haar geheugen terug krijgt? Wat is er die ene nacht precies gebeurd?

Mijn mening

Ik vond dit een spannend verhaal, de details waren goed uitgewerkt. Wel vond ik soms dat er iets te veel tienerdrama was, en dan dacht ik wel eens ‘ja, oké, feestje, ze doen domme dingen, begrepen. Kunnen we nu door naar het verhaal?’. Omdat je verschillende perspectieven meekrijgt (het verhaal van Becca, het verhaal van de man die Tasha gevonden heeft het dagboek van Tasha, verslagen van de politie, stukjes uit de krant, app-contact tussen verschillende personages en gesprekken bij de therapeut) weet je heel veel, maar toch ook niet. Je denkt te weten hoe het zit, maar het einde is verrassend – maar ik denk wel dat de auteur hetzelfde punt had kunnen maken met 50 bladzijdes minder. Al met al vond ik dit een goed boek, wat ik in een paar dagen heb uitgelezen. De stijl doet een beetje denken aan Een van ons Liegt van Karen McManus en die van de auteur Tammy Cohen. Een aanrader voor wie het deze zomer even lekker koud wil hebben of fan is van een goede puzzel.

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Bekijk hier de preview!

*bron afbeelding: lees.bol.com

6 gedachtes over “Recensie: ’13 minuten’ van Sarah Pinborough

 1. Naomi zegt:

  Klinkt redelijk. Ik lees nu ‘de nieuwe collega’ van Tammy Cohen, op jouw aanraden. Ik deed er behoorlijk lang over om er goed in te komen (zóveel personages), maar nu wil ik ‘m wel zo snel mogelijk helemaal lezen. Ben benieuwd naar de afloop, hoewel ik al sinds het eerste hoofdstuk wat vermoedens heb.

  Like

  • booksometea zegt:

   Dan kun je beter ‘Een van ons liegt’ of ‘De nieuwe collega’ lezen. De eerste gaat wel over tieners maar het is minder tiener-drama, en ‘De nieuwe collega’ is echt een (psychologische) thriller voor volwassenen.

   Like

 2. LiefdevoorboekenAmanda zegt:

  Heb van dit boek genoten ondanks de tienerdrama eromheen. Is een leuk boek voor tieners om kennis te maken met thrillers. Wil binnenkort Het Dodenhuis ook nog lezen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.