Friday Five: boeken die ongelezen in je kast staan

Het thema van de Friday Five van deze week is ‘boeken die je ongelezen in je kast hebt staan’. Vijf boeken die ik deze zomer wil lezen. Friday Five is een tag van Joost van NerdyGeekyFanboy. Iedere vrijdag staat er een ander thema of een andere kleur centraal. Het thema van deze keer is bedacht door Valerie van Valtorious.

Dit is voor mij een beetje een pijnlijke, want ik pretendeer graag dat ik alle boeken in mijn kast (sterker nog: in mijn huis) heb gelezen (of, bij bibliotheekboeken, nog ga lezen). Maar dat is dus niet helemaal waar… Vijf boeken die ik ongelezen in mijn huis heb:

Voor ik doodga van Jenny Downham. Dit was een aantal jaar terug een enorme hit, en zou nu prima in de Young Adult-trend passen. Maar op de een of andere manier kan ik me er niet toe zetten om een boek te lezen waarvan ik weet dat ik er heel erg verdrietig van ga worden…

Marcello en de echte wereld van Francisco X. Stork. Dit is een boek wat ik van mijn ex cadeau kreeg, een van de weinige keren dat ik iets anders dan bloemen of chocola kreeg (hij was geen held met cadeautjes). Ten tijde van onze relatie kwam ik er niet aan toe om dit boek te lezen. Toen ik de relatie had verbroken, bleef het boek in mijn kast staan – zonder dat ik het ooit gelezen heb.

Lollipop van Marion Pauw. Dit is een klein boekje, zo’n boekje wat bij de boekhandel voor anderhalve euro ligt. In feite is het een kort verhaal. Ik heb het in mijn kast staan, maar ik ben er nooit aan toe gekomen om het te lezen. Op de een of andere manier zie ik het boekje steeds over het hoofd.

Sushi voor beginners van Marian Keyes. Dit boek kocht ik ooit op een rommelmarkt, het leek me toen een prima boek. Maar na de rommelmarkt was ik overprikkeld en kwam ik die dag niet meer aan lezen toe. De dag erna denk ik ook niet, en toen moest ik een ander boek lezen voor mijn studie, en zo kwam het boek in mijn kast terecht zonder dat ik het ooit las.

Dan nog een luisterboek wat al tijden op mijn Storytel-boekenplank staat: Eindfeest van Jet van Vuuren. Ook dit is een boek in de categorie: het leek me heel leuk toen ik het op die plank zette, maar daarna heb ik er nooit meer naar gekeken. Het enige voordeel is dat dit boek op mijn digitale boekenplank staat 😉

Welke boeken heb jij ongelezen in de kast staan?

Een gedachte over “Friday Five: boeken die ongelezen in je kast staan

  1. Naomi zegt:

    Op dit moment staan er vooral wat biebboeken ongelezen in de kast. En oké, ook het boekenweekgeschenk van dit jaar. Ik weet het, het is maar een heel dun boekje, maar op één of andere manier kon ik me er niet toe zetten. Een beetje vergelijkbaar met jouw exemplaar van Marion Pauw denk ik.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.