Friday Five: boeken waar je iets van geleerd hebt

Friday Five is een tag die bedacht is door Joost van NerdyGeekyFanboy. Iedere vrijdag zetten diverse bloggers vijf boeken binnen een thema centraal. Deze keer is het thema bedacht door Joany van Craving Pages: boeken waar je iets van geleerd hebt.

Omdat dit best een persoonlijk thema kan zijn, ben ik bij sommige boeken wat korter en heb ik ervoor gekozen om bepaalde boeken niet te noemen. Gewoon, omdat ik niet alles op internet wil zetten 😉

maar je ziet er niet autistisch uit van Bianca Toeps. Dankzij dit boek heb ik een voor mij nieuwe theorie leren kennen over autisme, ik heb geleerd waarom sommige ASS’ers ervoor kiezen om te werken als zzp’er en ik heb een aantal dingen geleerd over de diagnose. Wil je meer weten over dit boek? Klik dan hier voor mijn recensie.

Glazen Troon van Sarah J. Maas. Van dit boek heb ik iets totaal anders geleerd dan van het voorgaande boek: ik heb geleerd dat ik high fantasy hartstikke leuk vind. Hiervoor zat mijn max op Harry Potter, maar dankzij dit boek probeer ik ook andere high fantasy boeken uit.

De Zweetvoetenman van Annet Huizing. Dit boek is non-fictie, en legt op heel begrijpelijke wijze uit hoe het rechtssysteem in Nederland werkt. Ik heb van dit boek meer geleerd dan van mijn colleges strafrecht!

Harry Potter van J. K. Rowling. Van deze serie heb ik vrij veel geleerd. Het was mijn eerste kennismaking met fantasy (urban fantasy of, zoals ik het zelf graag noem: fantasy light) en ik was verkocht. Ook heb ik geleerd dat je als meisje zowel slim en boekerig als sterk en stoer mag zijn. De eerste zaadjes voor het maken van je eigen keuzes (ook al druisen die tegen de heersende opinie in) zijn door Rowling geplant. En van deze serie leerde ik ook dat er altijd een reden is om door te zetten, ook al is alles en iedereen tegen je.

De Theeroos van Jennifer Donnelly. Dit boek leerde me veel over verschillende soorten thee en over het runnen van een winkel. Best bijzonder voor een (historisch misschien niet zo heel accurate) roman. Ook heb ik van dit boek wat inzicht gekregen in hoe twee (jonge) vrouwen kunnen strijden om een man.

6 gedachtes over “Friday Five: boeken waar je iets van geleerd hebt

  1. Naomi zegt:

    Leuk! Mijn lijstje zou op dit moment vooral bestaan uit boeken over autisme. Ik heb er de laatste tijd een paar gelezen en ik vond ze allemaal heel interessant. Op naar de volgende;).

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.