Friday Five: bookcrushes

Joost van het blog NerdyGeekyFanBoy organiseert iedere vrijdag de Friday Five. Verschillende boekenbloggers zetten dan vijf boeken binnen één thema centraal. Deze week is het thema ‘bookcrushes’ en het is bedacht door Paula van BookBreak.

Bookcrushes… Mijn eerste probleem is of ik een crush moet hebben op het boek of op een van de personages. Ik kies ervoor om de boeken te bespreken waar ik een crush op heb. Dit omdat ik het lastig vind om echt verliefd te worden op een personage (tenzij het personages uit Harry Potter zijn, maar dan wordt deze Friday Five wel heel eenzijdig 😉 ). Tegelijkertijd is dit een beetje een thema in de categorie ‘vraag een moeder welk van haar kinderen haar favoriete kind is’… Lastig dus! Maar ik ga mijn best doen.

Harry Potter. Ik heb een enorme crush op deze serie. Echt enorm. Mensen die mij kennen weten dat ik een echte Potterhead ben. Ik vermoed dat dit deels komt omdat ik letterlijk ben opgegroeid met deze serie: de eerste delen kwamen uit toen ik in de bovenbouw van de basisschool zat (mijn juf in groep 7 las het tweede deel voor) en het laatste deel kwam uit toen ik in mijn laatste jaar van de middelbare school zat. Daarnaast was het mijn eerste kennismaking met fantasy. Mijn middelbare schooltijd was geen leuke periode, en de Harry Potter-serie was een ontsnappingsmogelijkheid. En dat is het soms nog steeds.

Nevermoor. Ook Nevermoor biedt een fijne ontsnappingsmogelijkheid, en de sfeer in deze serie is heel fijn. Je kunt lekker ontsnappen in deze serie. Daarbij kan ik het erg waarderen dat het verhaal, ondanks dat het een kinderboek is, toch behoorlijk complex is. Genoeg uitdaging voor de volwassenen en genoeg vermaak voor de kinderen. Tel daar een leuke, creatieve wereld bij op en een flinke dosis humor. Ik hou ervan!

Mathilda. Totaal ander verhaal, maar wel een boek waar ik dol op ben. En waarom? Omdat Mathilda gek is op lezen. En omdat ze stoute grote mensen straft. En ja, dat zou ik soms ook wel willen doen… Maar dat doe je niet, dat mag niet. Dus dan is het heel fijn om te lezen hoe Mathilda dat lekker wel doet.

De Glazen Troon. Dit is een serie waar ik op dit moment een crush op heb. Ik ben in het laatste deel bezig, en hoewel ik dolgraag wil weten hoe het afloopt, wil ik geen afscheid nemen van deze geweldige serie en de boeiende personages. Probleem, dus 😉 Daarbij zijn de covers echt heel mooi, en vind ik het ontzettend fijn dat er een sterke vrouw als hoofdpersonage is. En dat deze serie LHBT-vriendelijk is: diverse personages zijn er open over dat ze ook relaties hebben of hebben gehad met iemand van hetzelfde geslacht. Verder heeft deze serie me geleerd dat ik high fantasy best leuk kan vinden.

Luisterboeken. Ik ben gek op luisterboeken. Wanneer de meeste mensen muziek aanzetten (tijdens het koken, de afwas of op de fiets) heb ik een luisterboek aan. En als het me even niet lukt om te lezen, kan ik vaak nog wel luisteren. Op die manier kan ik toch nog steeds genieten van verhalen.

Wil je weten wat de andere Friday Five’ers als bookcrushes hebben? Kijk dan eens bij Joost, Joany of een van de andere boekenbloggers die meedoen met deze tag!

3 gedachtes over “Friday Five: bookcrushes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.