Friday Five: Boeken die je moet lezen tijdens de herfst!

Iedere vrijdag organiseert Joost van NerdyGeekyFanBoy een Friday Five. Verschillende boekenbloggers zetten binnen een bepaald thema 5 boeken centraal. Deze keer is het thema ‘boeken die je moet lezen tijdens de herfst’.

Bron afbeelding: Pexels/Jake Colvin

Eerst maar even een mooi plaatje om in de stemming te komen 😉 Want kijk nou wat een mooie kleuren! Daarvan krijg je toch direct trek in thee (of warme choco) en een goed boek?

Dus, die goede boeken… Allereerst: het eerste deel van ‘De verborgen universiteit’ van Natalie Koch. De erfenis van Richard Grenville is een urban fantasy verhaal waarin de hoofdpersoon, Alexa, in de herfst naar Londen gaat om daar te studeren aan een kleine universiteit. Het blijkt dat zij magische krachten heeft en ze gaat twee studies doen: een aan de reguliere universiteit en een aan Untraceble University, het magische deel van de universiteit. Daar stopt ook de Harry Potter-vergelijking, want hierna gaat het verhaal een totaal andere kant op…

Ook School! van Nancy Lieberman speelt in de herfst (en voor een deel in de winter, maar dat negeren we maar even). Het verhaal gaat over het inschrijvingsproces bij de particuliere scholen in New York. Je volgt verschillende verhaallijnen: een gezin met een tiener dat op zoek is naar een high school, een hoofd van de afdeling Inschrijvingen van een particuliere basisschool en nog wat zijlijntjes. Het verhaal begint redelijk rustig, maar al snel kom je erachter dat niet iedereen de macht die het toelaten of afwijzen van een leerling met zich meebrengt aan kan…

Een ander boek wat erg leuk is om in de herfst te lezen (vooral omdat het zich ook in de herfst afspeelt) is Daantje, de Wereldkampioen van Roald Dahl. In dit verhaal gaat Daantje samen met zijn vader fazanten vangen. Maar dat doen ze op het terrein van een rijke landeigenaar, en die vindt dat natuurlijk niet goed. Hij wil namelijk alle fazanten voor zichzelf houden, zodat hij een groot jachtfeest kan organiseren voor rijke mensen. Zal het Daantje en zijn vader lukken om de rijke pief te slim af te zijn?
Dit boek is ook erg geschikt als voorleesboek, of als luisterboek in de auto onderweg naar de herfstvakantiebestemming!

Ook erg fijn om te lezen, zeker op een regenachtige middag of avond, is een Baantjer-boek. De Cock en de Zoete Wraak speelt in november. Het is rustig op het politiebureau aan de Warmoesstraat, te rustig. Het spannendste is nog dat Vledder wat problemen heeft in zijn relatie. Maar dan komt het bericht binnen dat er iemand is doodgeschoten in een huis aan de Albert Cuypstraat. De Cock en Vledder gaan erheen, en ontdekken al snel dat de dode juist de vorige dag was vrijgelaten uit de gevangenis. Uiteraard heeft iedereen op de Albert Cuyp een mening over deze man, maar als de vriendin van Vledder erin betrokken wordt, neemt de zaak een bijzondere wending…
Tip: Baantjer-boeken zijn ook heel geschikt als luisterboeken! Dit boek is beschikbaar bij Luisterbieb en Storytel.

Ik dacht eerst dat ik bij deze Friday Five niet om Love, Simon heen zou kunnen, maar heb er toch voor gekozen om Aan alle jongens van wie ik hield van Jenny Han centraal te stellen. Dit is een romantisch verhaal dat zich afspeelt in de herfst. Lara Jean gaat door een hoop veranderingen heen: haar oudere zus gaat studeren en daardoor veranderen de rollen in huis. Ondertussen is haar doos met liefdesbrieven, die ze schrijft ‘als ze niet meer verliefd wil zijn’, verdwenen. En de brieven komen bij de verschillende jongens aan. Ook bij de jongen op wie ze stiekem toch nog steeds verliefd is: het vriendje van haar zus.

2 gedachtes over “Friday Five: Boeken die je moet lezen tijdens de herfst!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.