Friday Five: boeken waarin jouw lievelingsdier een rol speelt

Iedere vrijdag organiseert Joost van NerdyGeekyFanboy de Friday Five, een tag waarbij verschillende boekenbloggers 5 boeken noemen binnen een thema. Deze keer is het thema door mij bedacht (alweer!): boeken waarin jouw lievelingsdier een rol speelt.

Vandaag is het dierendag, en dus zetten we boeken met onze lievelingsdieren centraal.

Ik heb zelf een kat thuis, dus het eerste boek is een boek met een kat erin. Maar dan wel een speciale kat, een soort robot. Jinxed is het verhaal van Lacey, die dolgraag compagneur wil worden. Zonder studiebeurs kan ze echter niet de benodigde robot kopen, en ze wordt afgewezen voor de beurs… Maar dan vind ze ergens een robot-kat, en daarmee kan ze wel naar haar gedroomde opleiding. Alleen, er is iets vreemds aan die robot-kat… Het lijkt wel een echte kat!

In de Harry Potter-boeken komen ook de nodige dieren voor. Dit zijn grotendeels mythologische wezens, maar ik vind dat ze meetellen als dieren. De feniks (speelt in De Geheime Kamer, De Orde van de Feniks en De Halfbloed Prins een rol) vind ik een van de mooiste wezens, vanwege de symboliek erachter. Opnieuw geboren worden uit je eigen as, dat is toch een prachtig idee?

En van Harry Potter gaan we naar Fantastic Beasts. Ik bedoel: hoe schattig is die Delfstoffer/Niffler? Die moet even genoemd worden, al is het maar vanwege de schattigheid. Maare… Ik hoef geen Delfstoffer in mijn huis! En ik denk dat mijn kat het daar mee eens is 😉

Bron: YouTube

Ook in De Verborgen Universiteit spelen katten een rol. Alexa, de hoofdpersoon, beheerst namelijk de magische vaardigheid om zich te verplaatsen in een kat (en in een vogel, maar dat is even wat minder belangrijk). In deze serie komt Alexa erachter dat ze magische vaardigheden heeft en gaat ze studeren aan een magische universiteit, naast haar gewone studie. Daarnaast gaat ze op zoek naar haar verdwenen vader, en bij die zoektocht komt haar vermogen om zich te verplaatsen in dieren goed van pas.

En tot slot: Barbar de Olifant. Ik heb iets met olifanten. Misschien omdat ze op mijn geboortekaartje stonden, misschien omdat ik vroeger olifantenknuffels had (waarschijnlijk door de olifanten op mijn geboortekaartje). Ik hield ooit een spreekbeurt over olifanten, in groep 5. Barbar is een klein olifantje dat, nadat zijn moeder door een jager is doodgeschoten, geadopteerd wordt door een oudere chique dame. Deze dame leert Barbar etiquette en trekt hem mooie dure kleren aan. Na een paar jaar keert Barbar terug naar Afrika. Daar wordt hij koning en trouwt hij (met zijn nichtje, maar dat aspect negeren we maar even…)

4 gedachtes over “Friday Five: boeken waarin jouw lievelingsdier een rol speelt

  1. Naomi zegt:

    Wat leuk, olifanten zullen denk ik niet bij veel mensen in de lijst voorkomen. Ik heb niets met dieren en bedenk dankzij deze blog dat dat ook wel duidelijk wordt in mijn boekkeuzes. Ik lees nooit boeken waarin dieren een rol spelen.

    Like

  2. Joany zegt:

    Ik word helemaal nostalgisch door jouw stukje over Barbar de Olifant. Daar was ik vroeger zo gek op. Ik heb deze week overgeslagen. Het was vrijwel onmogelijk om een boek te verzinnen waar een zeekoe in voorkomt (mijn lievelingsdier).

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.