Friday Five: evenementen die ik in 2020 wil bezoeken

Iedere vrijdag organiseert Joost van NerdyGeekyFanBoy een Friday Five. Verschillende boekenbloggers zetten binnen een bepaald thema 5 boeken of boekgerelateerde dingen centraal. Deze keer is het thema ‘evenementen die ik in 2020 wil bezoeken’.

Opnieuw wordt dit een korte Friday Five voor mij. Er is namelijk maar een boekgerelateerd evenement wat op mijn planning staat: de opening van De Nieuwe Bibliotheek op de Neude in Utrecht. Op dit moment wordt het oude postkantoor verbouwd en opnieuw ingericht, zodat de bibliotheek daar haar intrek kan nemen per 13 maart. Ik wil graag naar de opening, en dat is dan ook het enige boekgerelateerde evenement wat op mijn lijstje staat.

Staan er dan geen andere evenementen op mijn lijstje? Nou, niet heel veel. Dit soort evenementen kosten namelijk twee dingen die ik niet in overvloed heb: geld en energie. Ik moet door mijn autisme mijn activiteiten (ja, ook de leuke) zorgvuldig verdelen. Daar heb ik mee leren leven, dus nee, ik ben niet zielig. En mijn budget is niet royaal. Ook daar heb ik mee leren leven, dus nee, ik ben niet zielig. Het houdt vooral in dat ik heel bewust keuzes moet maken. Dus als ik er kies om ergens heen te gaan of bij te zijn, dan is dat omdat ik dat echt heel graag wil, niet omdat het moet of omdat ‘het me wel grappig lijkt’.

Op dit moment is het enige andere evenement op mijn lijstje de KreaDoe, een creatieve beurs die altijd in het najaar plaatsvindt. Maar die is niet boekgerelateerd 😉

Goed nieuws: volgende week is er weer gewoon een boekige Friday Five!

4 gedachtes over “Friday Five: evenementen die ik in 2020 wil bezoeken

 1. johanna zegt:

  Zou iedereen moeten doen. Bewuster met zijn, tijd, geld en energie omgaan. Dan zouden er veel minder zinloze dingen zijn. En voor het milieu ook nog beter. Misschien leest men dan weer vaker een boek.
  Overigens weet ik niet of dat in Nl ook zo is, maar hier in Zürich zijn ook heel veel evenementen, of lezingen, etc, die gratis zijn. Je moet vaak even zoeken!

  Like

 2. Naomi zegt:

  Om precies dezelfde reden(en) als jij bezoek ik niet allerlei boekenmarkten enz. Maar goed, daardoor koop ik denk ik ook minder boeken die het toch net niet helemaal zijn. Heeft dus ook z’n voordelen. Krijgen we een verslagje van de opening van de bibliotheek? Ben heel benieuwd!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.