Friday Five: de leukste boekkoppels

Iedere vrijdag organiseert Joost van NerdyGeekyFanBoy een Friday Five. Verschillende boekenbloggers zetten binnen een bepaald thema 5 boeken centraal. Deze keer is het thema ‘de leukste boekkoppels’. Een liefdesthema op Valentijnsdag.

Oké, ik kan deze Friday Five niet schrijven zonder de grote inkopper (iig in mijn ogen): Simon en Blue uit Simon vs de Verwachtingen van de Wereld. Dit is een ontzettend lief koppel (en nee, ik ga niet vertellen wie Blue is), en je gunt het deze twee jongens heel erg om gewoon leuk samen te zijn en voor altijd lang en gelukkig te blijven.

Een tweede koppel wat ik echt heel erg leuk vind: Fiona en Joe uit De Theeroos. Fiona en Joe zijn al jaren een vanzelfsprekend stelletje, maar als Joe een kans krijgt om carrière te maken, beginnen er dingen mis te gaan. Van hun gezamenlijke droom om een winkel te beginnen krijgen lijkt niets meer terecht te komen. Joe laat Fiona in de steek, en Fiona vlucht naar Amerika. Het lijkt erop dat Joe en Fiona elkaar nooit meer zullen zien. Beiden weten een stevige carrière op te bouwen, en als door een wonder zijn ze op hetzelfde moment op dezelfde plek… En oude liefde roest niet.

Koppel nummer drie zijn Ron en Hermelien uit Harry Potter. Ze draaien boeken lang om elkaar heen, maar uiteindelijk komen ze samen. En laten we eerlijk zijn: we gunnen ze een magische bruiloft en een lang en gelukkig leven samen, gewoon omdat ze al genoeg hebben meegemaakt. Ook Harry en Ginny zijn een ontzettend lief koppel, maar hun dynamiek is wat rustiger in de boeken dan die van Ron en Hermelien. Niet in de laatste plaats omdat Ginny jonger is dan Harry, Ron en Hermelien, en omdat kleine zusjes in het begin van de serie gewoon nog heel erg stom zijn. Pas na een paar jaar komt er wat aandacht voor meisjes in het algemeen, en nog een paar jaar later ziet Harry Ginny als een mogelijke partner en niet alleen als ‘het zusje van Ron’.

Een lief koppel waarvan ik hoop dat ze bij elkaar blijven: Louisa en Guy uit De Mitford Moorden. Ze hebben genoeg met elkaar gemeen (ze zijn sterk, dapper en ambiteus) en ik denk dat dit een heel gelukkig stel kan blijven, met een stabiele basis voor de oudste Mitford-zusjes om tegenop te kijken en op terug te vallen.

En tot slot een koppel waarvan ik het heel erg jammer vind dat ze niet bij elkaar gebleven zijn: Adrian en Vincent uit Een Groene Bloem. Dit is echt een lief stel, en als het verhaal in deze tijd had gespeeld, hadden ze vast een stuk makkelijker samen kunnen blijven. Maar het verhaal speelt ten tijde van de rechtszaak tegen Oscar Wilde, en sodomie (liefde/seks tussen twee mannen) is verboden. Een keihard oordeel over de liefde tussen Adrian en Vincent, en dat heeft zijn weerslag op hun relatie.

4 gedachtes over “Friday Five: de leukste boekkoppels

  • booksometea zegt:

   Die horen gewoon bij elkaar, al minstens vanaf deel 5. Punt uit.

   (ik weet dat er ook stemmen zijn die vinden dat Harry en Hermelien samen hadden moeten eindigen, en dat binnen de fanfictie Drarry (Draco & Harry) een gewild koppel is, maar ik vind het prima hoe het nu is!)

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.