Friday Five: Personages die je in een compleet andere setting zou willen zien

Friday Five is een tag die bedacht is door Joost van NerdyGeekyFanboy. Iedere vrijdag zetten diverse bloggers vijf boeken binnen een thema centraal. Deze keer is het thema bedacht door Joany van Craving Pages: personages die je in een compleet andere setting zou willen zien.

Het eerste personage dat me te binnen schiet is Minnie uit Een Keukenmeidenroman. Dit is een van de hulpen die haar verhaal vertelt aan Skeeter, en in het boek volg je haar ook uitgebreid (in de film is dat iets minder). Ik ben heel benieuwd hoe Minnie zich in een verhaal wat in deze tijd speelt zou voelen en gedragen, juist omdat ze een combinatie is van ontzettend lief en ontzettend brutaal. Hoe zou ze zich bijvoorbeeld gedragen als ze op de school van Simon Spier uit Love, Simon zou werken? Welke kant zou dan het meest naar voren komen?

Een tweede personage wat ik graag eens in een andere setting zou willen zien is Adrian uit Een Groene Bloem. Adrian worstelt in een groene bloem erg met zijn geaardheid (hij is homo in een tijd dat dat nog strafbaar was) en is erg in gevecht met wie hij is. Ik zou hem graag eens in een fantasy-verhaal zien, omdat daar geaardheid vaak niet uitmaakt. Je bent wie je bent en dat is oké, zolang jij zelf maar accepteert dat je bent wie je bent. Ik denk dat dat Adrian erg zou kunnen helpen.

Ook Van In, uit de boeken van Pieter Aspe, zou ik graag eens ergens anders zien. Wellicht kan hij een samenwerking aangaan met De Cock? Dat ze allebei een lijk vinden, op dezelfde manier vermoord, en dat ze moeten samenwerken om de dader te pakken, zoiets. Ik ben benieuwd hoe Van In zich zou gedragen in Amsterdam, een stad met net zo veel historie als Brugge, maar wel veel groter.

Het vierde personage dat ik graag eens zou willen uitwisselen is Mattie uit Met de Noorderzon van Jennifer Donnelly. Haar zou ik graag op een hedendaagse universiteit zetten, waar ze kan leren en waar het ook normaal is dat vrouwen leren en zich ontwikkelen. Ik ben heel benieuwd wat er dan zou gebeuren, omdat haar gevecht voor haar toekomst en haar doorzettingsvermogen haar maken tot wie ze is. Zou ze in deze tijd bijvoorbeeld professor kunnen worden? Of wordt ze uiteindelijk leerkracht en helpt ze andere kinderen/jongeren met een moeilijke thuissituatie om een toekomst te kiezen?

En tot slot: ik zou het heel erg leuk vinden als de personages van Friends en The Big Bang Theory elkaar zouden ontmoeten en samen een of enkele afleveringen zouden gaan maken. Ik ben heel benieuwd hoe Monica en Sheldon discussiëren over schoonmaken en ordenen, en hoe Joey Penny en Bernadette gaat proberen te versieren. Ross probeert ondertussen te bewijzen dat hij slim is, maar moet het afleggen tegen Howard en Leonard, en Phoebe en Amy raken in een gesprek over vrouw-zijn. Rachel en Chandler proberen Rajesh aan het praten te krijgen, terwijl die liever met Monica wil praten over koken en lekker eten…

Wie zou jij wel eens in een andere setting willen zien?

PS: kijk ook eens bij de andere Friday Five’ers!

2 gedachtes over “Friday Five: Personages die je in een compleet andere setting zou willen zien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.