Friday Five: Zeg eens C!

Iedere vrijdag organiseert Joost van NerdyGeekyFanboy de Friday Five, een tag waarbij verschillende boekenbloggers 5 boeken noemen binnen een thema. Deze keer is het thema door mij bedacht: vijf boeken die beginnen met de letter C. We gaan als Friday Five’ers het alfabet langs.

Ik streef ernaar dat de letter die we bespreken echt de eerste letter van de titel is, maar ik weet niet of me dat deze week voor alle vijf de boeken gaat lukken. Kijk je mee of het me lukt?

Het eerste boek wat ik ga noemen is Cinder van Marissa Meyer. Dit is een hervertelling van het verhaal van Assepoester (Cinderella in het Engels). Cinder woont bij haar tante en haar twee nichtjes, en zij moet het geld verdienen omdat ze technisch heel handig is. Maar Cinder is ook een cyborg, waardoor ze door de bevolking (en haar tante) als een minderwaardig wezen wordt gezien. Ondertussen waart er een gevaarlijke ziekte rond op de wereld, en de cyborgs zouden wel eens de oplossing voor het virus kunnen zijn… Uiteraard is er ook een knappe prins, en in plaats van een aantal behulpzame muizen is er Iko, een robot waar Cinder erg aan gehecht is.

Boek nummer twee: Cel van Charles den Tex. Dit is een spannende thriller over identiteitsfraude, en het tweede deel in de trilogie over Michael Bellinger. Den Tex won met dit boek de Gouden Strop van 2008. Bellinger is in dit boek getuige van een dodelijk ongeluk, maar tot zijn stomme verbazing wordt hij aangehouden als verdachte. Eenmaal op het politiebureau blijkt dat niemand hem geloofd, de politie niet en zijn advocaat niet. Hoe bewijs je je onschuld als iemand anders doet alsof hij jou is?
Dit boek is beschikbaar in LuisterBieb.

Het derde boek wat ik ga noemen: Camino van Graeme Simsion en Anne Buist. Twee mensen ontmoeten elkaar in Frankrijk, bij toeval. Ze gaan allebei de pelgrimsroute van Cluny naar Santiago de Compostela wandelen. Alleen. Ze willen namelijk allebei een nieuwe start maken. De Camino, de weg tussen deze twee plaatsen, zou je leven veranderen. Althans, dat is wat wordt gezegd. Zal het leven van Zoë en Martin ook veranderen? Krijgen ze de nieuwe start waar ze beiden, om hun eigen redenen, op hopen?
Dit boek is beschikbaar in LuisterBieb.

Café Zon & Zee van Jenny Colgan is boek nummer vier. Een luchtig en romantisch verhaal over Flora, die voor haar werk terug moet naar het Schotse eiland waar ze als kind is opgegroeid. Na een aantal jaar in de grote stad staat ze weer oog in oog met het eiland, de prachtige natuur, haar luidruchtige familie en haar verleden. Flora is niet voor niets weggegaan, maar misschien kan ze nu een reden vinden om te blijven?

En het laatste boek: Concept M van Aafke Romeijn. Een dystopisch verhaal van Nederlandse bodem. Hava is een kleurloze, ze lijdt aan de mysterieuze ziekte kleurloosheid. Haar huid is doorschijnend, haar haren grijs en haar ogen diepzwart. Medicatie is onbetaalbaar, en het splijt de maatschappij in tweeën. Dan ontmoet Hava een aantal radicalen, die voorspellen dat de kleurlozen binnen een paar jaar wel eens in de meerderheid zouden kunnen zijn. Ze besluit dat het tijd is voor verandering.
Dit boek is beschikbaar in LuisterBieb.

PS: kijk ook eens bij de andere Friday Five’ers!

3 gedachtes over “Friday Five: Zeg eens C!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.