Friday Five: Zeg eens F!

Iedere vrijdag organiseert Joost van NerdyGeekyFanboy de Friday Five, een tag waarbij verschillende boekenbloggers 5 boeken noemen binnen een thema. Deze keer is het thema door mij bedacht: vijf boeken die beginnen met de letter F.

Oké, vijf titels met de letter F. Ik begin te vermoeden dat ik niet alle letters van het alfabet even goed had doorgedacht toen ik dit thema opperde…

Het eerste boek wat ik ga noemen is het vierde deel over de twee toverende zusjes Rachel en Miri. In Feestjes & Toverdranken van Sarah Mlynowski ontdekken ze dat er scholen zijn waar je je magie kunt leren beheersen (geen overdreven luxe voor Rachel, aangezien haar magie wat… eehm… onvoorspelbaar is waardoor ze vaak in onhandige situaties terecht komt) en waar je met andere jongeren met magie kunt omgaan (wat weer goed is voor Miri, die maar weinig sociale contacten heeft). Ze komen terecht in een wervelwind van toverfeestjes, magische uitnodigingen en de balans tussen hun gewone leven en hun magische leven.

Het tweede boek wat ik ga noemen is Fataal Spel van Chinouk Thijssen. In deze YA-thriller is het zusje van Carmen ontvoert. Om Jessie terug te krijgen, moet Carmen allemaal opdrachten uitvoeren. Maar de opdrachten worden steeds gevaarlijker. Samen met haar vrienden zet Carmen alles op alles om haar zusje terug te krijgen. Maar houdt de ontvoerder zich aan zijn woord? En hoe ver gaat Carmen om haar zus te redden?

Nummer drie is een serie, en dan een die ik vroeger als kind af en toe las. Floortje Bellefleur, een meisje van 9 jaar dat allerlei dingen meemaakte die ik als negenjarige ook mee kon maken. Het is ook echt zo’n serie die keer op keer nieuw leven in geblazen wordt, omdat er regelmatig onderwerpen in voorkomen die redelijk tijdloos zijn. Zo gaat ze met de klas op stap en op skivakantie, wint ze af en toe een wedstrijd en is er in het dorp waar ze woont genoeg te beleven.

Het een-na-laatste boek is Fataal van Eva Burgers. Vier meiden gaan op vakantie. En als er dan ook nog drie leuke jongens bij komen, lijkt het alsof niets een geweldige vakantie nog in de weg staat. Maar dan betrappen ze een insluiper in de villa, en de meiden krijgen vreemde berichtjes. Als een van hen verdwijnt is er echt een probleem…

En tot slot een mooi prentenboek van Charlotte Dematons: Fiets. Na het feest willen alle mensen naar huis. Maar de fiets van de jongen in het berenpak is gestolen! Hij doet er alles aan om zijn fiets terug te vinden. En dan ziet hij nota bene de dief voorbij fietsen op zijn fiets! Zal hij de dief pakken en zijn fiets terugkrijgen?

Dat was mijn Friday Five voor deze week! Het is me toch gelukt om vijf boeken met een F te vinden. Neem je ook eens een kijkje bij de andere Friday Five’ers?

8 gedachtes over “Friday Five: Zeg eens F!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.