Friday Five: voorwerpen die je zou willen hebben & wat je ermee zou willen doen

Friday Five is een tag die bedacht is door Joost van NerdyGeekyFanboy. Iedere vrijdag zetten diverse bloggers vijf boeken binnen een thema centraal. Deze keer is het thema bedacht door Joany van Craving Pages: voorwerpen uit boeken die je wel zou willen hebben en wat je ermee zou willen doen.

Vijf voorwerpen uit boeken die je zelf zou willen hebben… Om Tommy uit Sesamstraat even te quoten: ‘phoe hee’.

Wat zou ik wel willen hebben… Nou, op sommige dagen zou ik wel een Tijdverdrijver uit Harry Potter willen hebben. Je weet wel, dat zandloper-kettinkje waarmee je de uren kunt verdubbelen. Hoe handig zou het zijn als je én thuis kunt zijn voor een pakje én gewoon boodschappen kunt doen. Of als je én naar die vergadering/afspraak kunt en gewoon je werk of je huishouden kan doen?

Als het gaat om vervoer zou ik wel een vliegend tapijt willen hebben. Ik heb dit voorbij zien komen in De Prins op het Witte Paard, een urban fantasy-verhaal van Shanna Swendson. Uiteraard wil ik wel een tapijt met (onzichtbaar) vangnet, want anders is het eng. Maar hoe handig zou het zijn om niet meer in de file of de overvolle trein te hoeven zitten?

Niet een speciaal voorwerp, maar wel iets wat ik op zijn minst eens zou willen proeven: de snoepjes uit de fabriek van Willie Wonka uit Sjakie en de Chocoladefabriek. Die zouden geweldig moeten zijn, dus ja, die wil ik proeven! Met name die ene ruimte waar alles van snoep is, die wil ik wel eens in levende lijve zien (en proeven!)

Ook niet echt een voorwerp, maar wel iets waar vaak over gesproken wordt in boeken: een gigantische bibliotheek. En ja, als boekenliefhebber zou ik graag een gigantische bibliotheek willen hebben. Dat lijkt me logisch, toch? Zo een met hoge kasten en trappetjes en allemaal fijne plekjes om te lezen… Moet kunnen, toch? 😉

En het laatste wat ik wel zou willen hebben: het vermogen om met dieren te praten, uit Doctor Dolittle van Hugh Lofting. Dan kan ik namelijk (onder andere) met mijn kat echt gesprekken voeren. Nu praat ik wel regelmatig tegen haar, en ze weet inmiddels heel goed duidelijk te maken wat ze wel en niet wil, maar echt samen praten, dat kan niet. En dat zou ik soms best fijn vinden…

Ben jij benieuwd wat de andere Friday Five’ers graag zouden willen hebben? Kijk dan op hun blogs!

6 gedachtes over “Friday Five: voorwerpen die je zou willen hebben & wat je ermee zou willen doen

  1. loesjezaakjes zegt:

    Ohja!! Een bibliotheek wil ik ook, zo één uit Belle en het Beest. Met veel stille plekjes om te lezen.
    Praten met dieren wil ik ook, vooral als je een bang of gewond dier vindt en dat je dan kunt zeggen dat je er bent om te helpen.

    De time-turner lijkt me ook leuk maar ook gevaarlijk en ik ben een te groot warhoofd om daar veilig mee om te springen 😀

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.