Bookspinepoetry/Boekstapelgedichten

Zo af en toe zie je het oppoppen op social media (met name Instagram): Bookspinepoetry of Boekstapelgedichten. Het lijkt vrij simpel, maar het kan nog best een leuke puzzel opleveren. Het idee achter een boekstapelgedicht is namelijk dat je de boeken op een stapeltje legt, op zo’n manier dat de titels een (kort) gedicht(je) vormen.

Nu is het hartstikke leuk om dat soort gedichtjes te maken, en je gaat ook op een heel andere manier naar boeken en titels kijken. Je legt boeken naast elkaar en op elkaar die je anders nooit zou combineren, en dat zorgt voor een frisse blik. Soms (her)ontdek je ook (nieuwe) boeken door de boekstapelgedichtjes! En stiekem krijg je ook een kijkje in de boekenkast van een ander 😉

Mijn Bookspinepoetry/Boekstapelgedichten

Mijn Bookspinepoetry/Boekstapelgedichten

Zoals je ziet kun je verschillende soorten gedichtjes maken, maar titels die uit een halve of een hele zin bestaan helpen wel om een richting te geven aan je gedicht. Het is lastiger om een gedicht te maken met enkel losse woorden. Maar ook titels die namen of serie-aanduidingen bevatten kunnen lastig zijn: ‘dummie de mummie en de gouden scarabee’ past gewoon wat lastiger in een gedicht dan ‘anders dan jij’ of ‘als het waar is’.

En nu jij!

Heb jij ook spontaan zin gekregen om een boekstapelgedicht te maken? Tof! Deel jouw boekstapelgedicht op social media, en tag BookSomeTea erbij. Ik zal jouw boekstapelgedicht dan ook weer delen, en van de mooiste gedichtjes maak ik een compilatie die ik, met de namen van de makers erbij, weer zal delen. Doe gezellig mee!

6 gedachtes over “Bookspinepoetry/Boekstapelgedichten

 1. Hessel Posthuma zegt:

  Lieve Nienke,

  Wat leuk dat je “Vrees niet” in een boekenrijmpje hebt verwerkt! Ik vroeg me af hoe je aan de vertaling “boekstapelpoezie” bent gekomen. Heet dat zo in het Nederlands?

  Prettige dag, Hessel.

  Verstuurd vanaf mijn iPad

  >

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.