Friday Five: boeken die je graag als film/serie zou willen zien

Friday Five is een tag die bedacht is door Joost van NerdyGeekyFanboy. Iedere vrijdag zetten diverse bloggers vijf boeken binnen een thema centraal. Deze keer is het thema: boeken die je graag als film/serie zou willen zien.

De eerste serie die me te binnen schoot bij dit onderwerp is De Babysittersclub. En ja, ik weet dat ze daar nu een serie van hebben op Netflix, maar ik wil het in de oude sfeer! In de tijd dat er nog geen mobieltjes waren en de vaste telefoon de manier was om te bellen. Inclusief de kleding. Je krijgt dan een beetje een Young Sheldon-sfeer, en juist dat lijkt me zo leuk!

Nog een serie die verfilmd mag worden: De Mitford Moorden van Jessica Fellowes. Je krijgt dan een sfeer die een combinatie is van Downtown Abbey en Midsomer Murders. Dat klinkt toch geweldig? Echt zo’n serie waarbij je op de bank kunt kruipen met een kop thee en alles om je heen even kunt vergeten. Volgens mij zijn we ook toe aan zo’n serie, en Fellowes heeft al meegewerkt aan Downtown Abbey, dus die weet al wat er nodig is om van een verhaal een goede serie te maken.

Een boek dat van mij verfilmd mag worden: Met de Noorderzon van Jennifer Donnelly. Een mooi coming of age-verhaal met een spannende twist door de brieven die Mattie krijgt tijdens haar werk in het hotel. Wat is er gebeurd met het jonge stel dat op een dag een bootje huurde om op het meer te varen? Waarom gaf de vrouw van het stel Mattie die stapel brieven? En gaat Mattie studeren of blijft ze bij haar familie wonen?

Wat denk ik ook een hele leuke (kinder)serie oplevert: de verfilming van De Bende van de Korenwolf van Jacques Vriens. Echt zo’n serie die je met het hele gezin kan kijken, en ook voor iedereen leuk is. En het zou een leuke nieuwe Nederlandse serie opleveren, die mogelijk ook in het buitenland uitgezonden kan worden (want de problemen in de boeken zullen in veel westerse landen voorkomen, niet alleen in Nederland).

En tot slot een gezellige urban fantasy-serie om te verfilmen: Enchanted, Inc. van Shanna Swendson. In dit verhaal gaat Katie Chandler voor een magisch bedrijf werken, en het bedrijf blijkt aan de vooravond van een magisch-zakelijke oorlog te staan. Tussendoor zijn er ook genoeg leuke en grappige scenes, en Katie leert langzaamaan de magische wereld kennen. Een toegankelijke serie, ook voor wie niet van al te veel fantasy houdt.

Welk boek zie jij graag verfilmd?

Psst! Kijk je ook eens bij andere Friday Five’ers?

4 gedachtes over “Friday Five: boeken die je graag als film/serie zou willen zien

  1. Naomi zegt:

    Leuke blog! Ik denk dat ik het liefst de serie van Steven James over Patrick Bowers verfilmd zie. Gewoon omdat ik (terwijl ik totaal niet in beelden denk) bij die boeken altijd wel het idee heb dat ik er een film van zou kunnen maken.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.