Friday Five: Zeg eens K!

Iedere vrijdag organiseert Joost van NerdyGeekyFanboy de Friday Five, een tag waarbij verschillende boekenbloggers 5 boeken noemen binnen een thema. Deze keer is het thema door mij bedacht: vijf boeken die beginnen met de letter K, we gaan dus weer verder met de lettertag!

Het eerste boek wat ik ga noemen is Koningin van de Schaduw van Sarah J. Maas. Dit is het vierde deel in de serie De Glazen Troon en Aelin moet terug naar Adarlan om te vechten voor haar land en haar koninkrijk. We maken kennis met nieuwe personages en leren oude personages beter kennen. In dit deel ontdekken we ook de strategische, diplomatieke en politieke talenten van Aelin. Uiteraard wil ik niet te veel verklappen, want dit is echt een serie die je gewoon zelf moet lezen.

Boek nummer twee is het slot van de serie De Glazen Troon: Koninkrijk van As, ook weer van Sarah J. Maas. Terrassen moet bevrijd worden, en daarvoor is een leger op de been gebracht. Maar er is ook een enorme schuld die ingelost moet worden, en wie gaat dat betalen? In dit vuistdikke slot worden alle vragen beantwoord.

Het derde boek is een totaal ander boek, al gaat het wel over een strijd. Een Keukenmeidenroman van Katrynn Stockett gaat over hoe de witte vrouwen de zwarte/Afro-Amerikaanse huishoudsters behandelen. Als Skeeter, een jonge witte vrouw, terugkomt van de universiteit, stelt ze vragen bij de dingen die altijd normaal waren in Jackson, Mississippi. Zowel haar witte vriendinnen als de zwarte gemeenschap staan niet te springen om deze inmenging, maar langzaamaan weet Skeeter wat mensen aan haar kant te krijgen – en een paar vijanden te maken…

Als een na laatste boek noem ik Kersenbloed van Floortje Zwigtman. In dit verhaal leren we Vincent, een van de belangrijke personages uit Een Groene Bloem, beter kennen. Ook komen we erachter waarom hij zulke dubbele signalen uitzend naar Adrian, en wat er in het verleden is gebeurd dat hem ten tijde van de Groene Bloem nog steeds zo raakt.

En na al die serieuze boeken eindigen we met iets luchtigs: Kapers op de Kust van Jill Mansell. Voorspelbaar, grappig, romantisch. Veel meer verwacht ik ook niet van een Jill Mansell. En hoewel je weet dat de twee hoofdpersonen elkaar aan het einde van het verhaal toch wel vinden, is de weg daar naartoe lekker om te lezen. Pulp, maar ook dat is soms prima.

Joehoe, kijk ook eens bij mijn (nieuwe) Friday Five-collega’s!

9 gedachtes over “Friday Five: Zeg eens K!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.