Recensie: ‘Even tussen ons’ van Jane Fallon

Het verhaal

Holly is heeft net een promotie ontvangen. Ze is nu leidinggevende van het team waar ze eerst zelf in werkte. En niet iedereen gunt haar die promotie…

Holly werkt bij een langlopende tv-serie, op de scriptredactie. Roz is haar vriendin op kantoor, en samen roddelen ze heel wat af. Maar na Holly’s promotie verandert er iets tussen hen, en er gebeuren steeds vaker rare dingen: berichten die wel of niet verstuurd zijn, scripts die verdwijnen en acteurs die worden voorgetrokken. Het lijkt erop dat iemand er op uit is om Holly’s werk onmogelijk te maken, en zo te voorkomen dat ze door haar proeftijd komt. Maar wie is er zo gemeen?

Ondertussen heeft Holly ook nog de nodige privé-problemen: haar dochter is zwanger en om haar te helpen besluit Holly om de extra kamer in huis te verhuren, maar eigenlijk wil ze helemaal geen huurster. En Dee, haar beste vriendin, heeft relatieproblemen. Ook daar maakt Holly zich zorgen over.

Als de gemene streken op kantoor toenemen, besluit Dee om Holly te helpen. Samen gaan ze op onderzoek uit, om zo de saboterende collega te ontmaskeren. En dat blijkt meer op te leveren dan alleen een dader…

Mijn mening

Ik heb een beetje gemengde gevoelens bij dit verhaal. Op sommige momenten vond ik Holly bijvoorbeeld erg traag van begrip, terwijl voor de hand lag wie de dader was. Ook vond ik de ontknoping een beetje afgeraffeld, dat had beter uitgewerkt kunnen worden. Andere stukken, bijvoorbeeld over het echt leren kennen van bepaalde collega’s in het team, vond ik dan wel weer goed geschreven

Het verhaal is dus niet overal even geweldig. Nu verwachtte ik bij dit boek ook geen diepgaande literaire roman, maar ik had wel een andere ontknoping verwacht. Holly is namelijk best een tijd kwijt aan het verzamelen van bewijs tegen de collega die dit doet en heeft een heel plan om hiermee naar haar manager te gaan, maar uiteindelijk gebeurt er iets heel anders. Ook vond ik het ‘wees de grootmoedigste’-aspect in het verhaal wel erg overdreven, en de argumenten daarvoor kwamen ook een beetje uit de lucht vallen. Net als de achterliggende reden waarom de collega dit allemaal doet. Dat vond ik jammer.

De setting van het verhaal is zowel bekend als origineel. Holly heeft namelijk wel een kantoorbaan, maar ze werkt voor een tv-serie. Hierdoor zijn er ook contacten met de schrijvers en acteurs. De kantoorsetting zullen veel mensen herkennen, net als de onderliggende verhoudingen daar, maar het tv-wereldje is toch wat onbekender (en een plek waar we veel glitter en glamour verwachten). De sfeer en alle onderlinge verhoudingen (en hoe die verschuiven) zijn erg goed uitgewerkt. Hierdoor kun je je goed inleven in het verhaal.

Al met al vond ik dit een vermakelijk boek, maar wel een met een teleurstellende ontknoping. Als je een verhaal zoekt met veel sfeer en een redelijk voorspelbare verhaallijn, dan is dit een prima boek voor jou. Wil je echt een diepgaand verhaal, dan zou ik even verder kijken.

7 gedachtes over “Recensie: ‘Even tussen ons’ van Jane Fallon

  1. Laurie zegt:

    Dat is precies wat ik bij dit soort boeken verwacht: geen diepgang en lekker lezen. Ik heb dit boek namelijk ook nog liggen en ga het binnenkort oppakken. Dat was het plan voor deze zomer, maar dat kwam er niet van.

    Like

  2. Naomi zegt:

    Oh, jammer wel. Ik was bij het verhaal best enthousiast, maar ik sla toch even over. Ik hoopte stiekem op zoiets als ‘De nieuwe collega’, maar dat is dit niet, als ik het zo lees.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.