Friday Five: boeken om te lezen tijdens de herfst

Friday Five is een tag die bedacht is door Joost van NerdyGeekyFanboy. Iedere vrijdag zetten diverse bloggers vijf boeken binnen een thema centraal. Deze keer is het thema: boeken om te lezen tijdens de herfst. Een prima thema, aangezien we sinds gister in de meteorologische herfst zitten.

En de herfst is een fijne periode voor lezers, omdat je lekker knus met een kop thee en een dik boek op je favoriete leesplekje kunt zitten en daar een hele poos kunt zitten lezen. De avonden worden langer, het wordt eerder donker en daarom leven we meer binnen. En dat kunnen we dan prima doen met een fijn boek!

De Mitford Moorden van Jessica Fellowes. Dit is een cozy crime-serie. De eerste twee delen zijn inmiddels verschenen en deel 3 komt dit najaar uit. In ieder boek leren we een andere Mitford-zus beter kennen. In deel 1 leren we Nancy kennen, het tweede deel focust zich op Pamela. De boeken zijn een mix van Downtown Abbey en Agatha Christie, echt gezellig dus.

De Harry Potter-serie. Ja, ik durf het bijna niet meer te zeggen na alle oproepen om de boeken te boycotten, maar de Harry Potter-serie is gewoon een fijne serie voor de herfst, en die je ook prima mee de winter in kan nemen. De sfeer in de boeken is fijn. Als je niet kunt kiezen welk deel, dan wil ik je graag deel vier aanraden (De Vuurbeker), omdat het daarin vrij lang herfst-achtig weer is.

Foto door Pixabay op Pexels.com

Ook een gezellige fantasyserie is de Nevermoor-serie van Jessica Townsend. Het tweede deel is herfstiger dan het eerste, dus ik zou voor de herfst dit deel aanraden. Maar uiteraard kun je ook gewoon deel 1 lezen, zeker als je de serie nog niet kent 😉

Liever wat volwassener fantasy? Dan kan ik je De Verborgen Universiteit van Natalie Koch van harte aanraden. Het eerste deel speelt zich af tijdens de herfst. Alexa Westerhoff gaat op uitwisseling naar een kleine universiteit in Londen. Al snel komt ze erachter dat ze magische krachten heeft, en dat haar vader, die ze nooit gekend heeft, ook een magiër was. Ze gaat naast haar reguliere vakken ook magie studeren, en komt tot de ontdekking dat er ook een ethische kant zit aan het hebben van magische krachten

Foto door Pixabay op Pexels.com

En tot slot een luchtig verhaal wat zich in Schotland (het land waar het zo ongeveer altijd herfst is) afspeelt: Her Royal Highness van Rachel Hawkins. Dit is een gezellige chicklit die zich afspeelt op een Schotse kostschool. Als de ex van Millie met een ander zoent, is ze daar logischerwijs kapot van. Gelukkig heeft ze een ontsnappingsroute: ze is toegelaten tot een Schotse kostschool. Dus vliegt ze van Amerika naar Schotland, en ze krijgt een kamergenote. Toevallig is die kamergenote de prinses van Schotland. En die kamergenote is ook erg leuk. Maar een prinses valt niet op meisjes… toch?

7 gedachtes over “Friday Five: boeken om te lezen tijdens de herfst

 1. Naomi zegt:

  Met zulke foto’s ga ik bijna blij worden van de herfst. Bijna, ik zei bijna! De Mitford-moorden staat al heel lang op mijn lijstje, dankzij jou. Hij komt nu weer voorbij, dus dat is voor mij een teken dat dit boek enige prioriteit verdient;).

  Like

 2. lezendstreepje zegt:

  Ik vond de Verborgen Universiteit heerlijk, en inderdaad, helemaal passend bij de herfst. Sowieso vind ik dat soort fantasy erg geschikt voor de herfst – is het de mentale voorstelling van wapperende gewaden en sjaals en wijde mouwen? De mist en de donkerte? Magie klikt gewoon niet zo geweldig met de zweterigheid van de warme zomers 😀
  Ik moet die Nevermoor maar eens gaan uitzoeken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.