Friday Five: Zeg eens L!

Iedere vrijdag organiseert Joost van NerdyGeekyFanboy de Friday Five, een tag waarbij verschillende boekenbloggers 5 boeken noemen binnen een thema. Deze keer is het thema door mij bedacht: vijf boeken die beginnen met de letter L, we gaan dus weer verder met de lettertag!

En nu dacht ik toch echt dat de L niet zo’n problematische letter zou worden… Maar mijn boekenkast en bibliotheeklijstje blijken maar weinig boektitels die beginnen met de letter L te bevatten. Deze Friday Five is dus een onverwachte maar toch flinke uitdaging!

Love, Simon is een van de boeken in mijn boekenkast met de letter L. Een inmiddels bekend verhaal over een jongen, Simon, die erachter komt dat hij homoseksueel is. Hij mailt met een jongen die ook homo is, en die mailtjes zijn voor een andere klasgenoot aanleiding om Simon te chanteren. Tegelijkertijd wil Simon heel graag weten met wie hij mailt, want hij kent die jongen alleen als Blue. Is Blue in het echt net zo leuk als op de mail?

Het Listerdale-Mysterie staat ook hier in de kast. Een bundel met 9 korte verhalen van Agatha Christie. Allemaal anders, maar allemaal geven de lezer een goed beeld van de sfeer en de creativiteit van de verhalen van Agatha Christie. Een goed boek voor de beginnende Christie-lezer!

De Labyrintrenner. Een dystopisch verhaal, een beetje in de lijn van De Hongerspelen en Mortal Engines. Thomas z’n geheugen is gewist, en hij wordt wakker op een plek met alleen maar muren. De jongeren die er al zitten, weten ook niet hoe ze daar gekomen zijn. Zodra Thomas beseft dat ze in een doolhof zitten, sluit hij zich aan bij de Renners, een groep die probeert om een uitweg te vinden. Maar dat kan alleen overdag, want ’s nachts is het levensgevaarlijk om door de gangen van het labyrint te lopen…

Het Levende Labyrint (labyrinten zijn kennelijk populair bij auteurs!) is boek nummer vier. Dit is het tweede deel in de trilogie De Verborgen Universiteit. Alexa is nog een semester gebleven op de Londense universiteit waar ze op uitwisseling was, en probeert uit te vinden wat er is gebeurd in de maanden voordat haar vader overleed. Maar als ze ontdekt bij welk onderzoeksproject hij betrokken was geraakt, blijkt dat er meer op het spel staat dan ze had kunnen vermoeden…

En ook De Laatste Stem staat in mijn kast. Een juridische thriller die draait om een tien jaar oude moordzaak. Maya wist het vonnis te wijzigen. Omdat het nogal een spraakmakende zaak was, wil een docu-serie er een Netflix-documentaire over maken. De oude jury wordt bij elkaar gevraagd, en een van hen zegt nieuwe bewijzen te hebben die de zaak veranderen. Maar dan valt er een dode onder de juryleden, en Maya is de hoofdverdachte…

Joehoe, kijk ook eens bij mijn (nieuwe) Friday Five-collega’s!

3 gedachtes over “Friday Five: Zeg eens L!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.