Wat ik niet uitlas… (deel 2)

Soms heb je van die boeken die je niet uit kunt of wil lezen. Daar zijn op zich genoeg redenen voor. Maar welke boeken heb ik de afgelopen maanden niet uitgelezen? Ik vertel het je vandaag. Eerder schreef ik ook al een blogpost hierover, vandaar dat dit deel 2 is šŸ˜‰

Sterrenstof van Krystal Sutherland. Ik was heel benieuwd naar dit boek, want ik had het bij andere boekbloggers voorbij zien komen en begreep dat zij enthousiast waren. Maar het verhaal pakte me niet, ik merkte dat ik halve pagina’s ging skippen en liever iets anders deed dan dit boek lezen. Duidelijk signaal dat dit boek het niet voor mij was.

De Wrede Prins van Holly Black. Ik had echt enorm gehoopt dat ik dit een leuk boek zou vinden, want het is het eerste deel van een serie. Maar ik merkte al snel wat taalfoutjes en zinnen die niet lekker liepen. Verderop in het verhaal kreeg ik de indruk dat de auteur een imitatie probeerde neer te zetten van de boeken van Sarah J. Maas, en die imitatie was te opvallend en te gemaakt om nog prettig te zijn. Daarnaast merkte ik ook dat de positie van de hoofdpersoon (minderwaardig buitenbeentje) nare herinneringen en gevoelens opriep, helemaal omdat ze ook wordt gepest met haar minderwaardigheid. Dit boek heb ik dus weggelegd.

Het laatste meisje van Riley Sager. Met dit boek was op zich niets mis, maar ik was er niet voor in de stemming. Te veel onderhuidse spanning, en juist dat kan ik, nu er al veel spanning en stress in de wereld is, even niet hebben. Dit boek ga ik op een later moment weer een kans geven.

De school voor afgeschreven kinderen van Joanna Goodman. Eigenlijk hetzelfde verhaal als hierboven: ik was hier niet voor in de stemming. Daarnaast had ik moeite met de schrijfstijl (begonnen in de tweede persoon enkelvoud en de verleden tijd, daarna door in de derde persoon enkelvoud en de tegenwoordige tijd). Alles bij elkaar lag dit boek me gewoon even niet zo.

Een boek wat ik niet uitgeluisterd heb: Kapers op de Kust van Jill Mansell. Dat lag niet aan het verhaal, maar aan de voorlezer. Degene die het boek voorlas sprak traag (terwijl het een vlotte chicklit is) en ze sloeg ook stukjes over. Irritant dus, en daarom niet uitgeluisterd.

26 gedachtes over “Wat ik niet uitlas… (deel 2)

 1. RiaN zegt:

  O dit is zo herkenbaar!
  Om een bepaald genre te lezen moet je ĆØcht in de stemming zijn.
  Verder heb ik niks met uitgebreide “sexverslagen” en vloeken.

  Historische romans vond ik eigenlijk helemaal niks, maar daar kom ik steeds meer op terug.
  Dat geldt ook voor romans over Bijbelse personen…

  Like

  • booksometea zegt:

   O, dan moet je zeker Simone van der Vlugt eens proberen! Zij heeft een aantal historische romans geschreven, zowel voor jeugd als voor volwassenen. En haar thrillers zijn vrijwel geheel vrij van vloeken en uitgebreide seks-scenes.

   Like

 2. Naomi zegt:

  Toch leuk dat je Ć©Ć©n van de boeken op een rustiger moment nog een kans gaat geven. Bij mij staat ‘De school voor afgeschreven kinderen’ op mijn leeslijst zag ik. Ik laat ‘m staan en ben heel benieuwd of ik dezelfde ervaring ga hebben als jij.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.