Friday Five: Zeg eens N!

Weer een Friday Five met de lettertag! Deze keer is het de letter van mijn naam: de letter N (voor wie het niet weet: ik het Nienke). Dus vandaag een Friday Five die voor mij een beetje extra bijzonder is.

Het eerste boek dat ik ga noemen is Nooit heb ik ooit van Joshlilyn Jackson. Op een avond dat de leesclub bij elkaar komt, staat Roux opeens voor de deur bij Amy. Ze wil meedoen met de leesclub, zegt ze. Maar al snel blijkt dat Roux andere motieven heeft… Ze begint het (overbekende) drinkspelletje ‘nooit heb ik ooit…’ (never have I ever…). Het probleem is dat Amy ooit iets ergs heeft gedaan. Iets heel ergs. En het lijkt erop dat Roux weet wat dat is… Roux belooft Amy’s geheim te bewaren, op voorwaarde dat Amy het spel speelt volgens de regels van Roux. Maar Amy is niet van plan om alles op te geven wat haar dierbaar is, en vecht terug.

Boek nummer twee is Niet Storen van Jill Mansell. Een fijne chicklit die zich afspeelt in een klein dorpje in de Cotswolds. Daisy runt het hotel van haar vader, iets wat ze duidelijk goed kan. Maar dan wordt een van haar beste vriendinnen en kamermeisje, Tara, betrapt met haar ex. De ex die dat weekeind zou gaan trouwen in het hotel van Daisy. Wat doe je dan? En als de getuige van die ex nou eens een hele leuke man is, maakt dat het makkelijker of moeilijker om de problemen glad te strijken? Ondertussen moet Daisy ook nog dealen met haar vader, die de eigenaar is van het hotel maar zich absoluut niet zo gedraagt, en heeft de wasmachine bij Tara thuis kuren, en kennelijk is er geen enkele monteur die de wasmachine kan repareren. Totdat de tante van Tara, Maggie, een drastisch besluit neemt.

Boek nummer drie is eigenlijk een serie, een serie die ik hier op mijn blog al eens ‘de nieuwe Harry Potter‘ heb genoemd. Nevermoor van Jessica Townsend heeft alle potentie om een gigantisch succes te worden. Morrigan Crow is 11 jaar en weet dat ze nooit 12 zal worden. Ze is immers een Vervloekt kind, en Vervloekte kinderen gaan dood op Avondstond. Maar een paar uur voor Avondstond komt Jupiter North haar halen, en hij neemt haar mee naar Nevermoor. Daar mag ze in zijn hotel wonen, en ze neemt deel aan de toelatingsproeven van het Wondergenootschap. De boeken (ja, er zijn meerdere delen en deel 3 komt eind dit jaar uit) hebben een fijne sfeer en er zitten veel bijzondere momenten en grapjes in. Een aanrader!

Het vierde boek is De Nieuwe Collega van Tammy Cohen. Ik schrijf wel vaker over haar, en vooral over dit boek. Waarom? Omdat iedereen denkt te weten hoe het zit, maar het zit toch anders dan je denkt. Op een slecht presterende afdeling van een marketingbedrijf komt een nieuwe leidinggevende, die de verhoudingen op scherp zet. Haar manier van leiding geven is er een van ‘verdeel en heers’, en ze speelt de diverse collega’s dan ook allemaal genadeloos tegen elkaar uit. Iedereen dealt op zijn eigen manier met stress, dat blijkt ook uit dit verhaal. Al gaan sommige mensen daar heel ver in…

En het laatste boek van deze Friday Five: De Nieuweling (deel 1 van de Summoner-serie) van Taran Matharu. Dit is een serie die nog op mijn wensenlijstje staat bij de bieb, en gaat over een smidsleerling die demonen kan oproepen en naar een speciale school gaat om dat nog beter te leren, samen met zijn demon Ignatius. Op die school blijkt nogal een klassenstrijd gaande te zijn, want er zijn leerlingen van rijke edellieden die meer ervaring hebben met hun demonen en zich daarom ver verheven voelen boven de burgerleerlingen. De klassenstrijd bereikt aan het einde van het jaar een hoogtepunt, als de leerlingen strijden om een plek in de Raad voor de Koning.

Friday Five is een wekelijkse tag die georganiseerd wordt door Joost van NerdyGeekyFanBoy. Je vindt al mijn collega-Friday Five’ers hieronder, met hun blog!

3 gedachtes over “Friday Five: Zeg eens N!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.